Aproape 700 de micuți handbaliști au participat la Festivalul Național ”Ioan Deteșan”

Clubul Potaissa Turda, prin neobositul și carismaticul Aurel Oroian, a organizat în weekend cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național ”Ioan Deteșan”, eveniment dedicat celor mai mici practicanți ai jocului de handbal. Au participat aproape 700 de copii, reprezentând 25 de cluburi, care s-au bucurat din plin de handbal timp de două zile în sala ”Gheorghe Barițiu”.

Am avut satisfacția imensă de a vedea copii de 4-5 ani participând la baby handbal,  manifestând o bucurie de nedescris atunci când au înscris câte un gol, am văzut execuții sofisticate la nivel de mini-handbal, mai pe scurt: handbal cu zâmbetul pe buze. Îi felicit pe toți colegii, toți copiii, arbitrii și voluntarii prezenți alături de noi, fără de care acest spectacol nu se putea realiza! Au fost două zile de distracție în care copiii au fost fericiți, părinții au fost fericiți, antrenorii au fost încântați și cred ca totul pleacă de la bază, iar azi am văzut ca această bază este foarte solidă. Totul depinde de noi în cele ce urmează, iar dacă avem grijă de acești copii talentați și muncitori precum am observat în aceste zile, handbalul va avea viitor.
AHC Potaissa Turda pune accent pe creșterea sănătoasă, în spirit de fair-play, a grupelor de copii și juniori și sunt mândru să fac parte din colectivul de antrenori ai acestui club alături de colegii mei, Mihaela Tivadar, Alina Tămășan (Petrache), Raul Marian, Mihai Negru, Horațiu Gal și totodată de Cosmin Sălăjan și Flaviu Sâsâeac. Vreau să-i mulțumesc domnului primar al Municipiului Turda, dl. Matei Cristian, pentru implicarea în susținerea sportului în general și al celui juvenil în mod special, aspect care le oferă copiilor comunității turdene o șansă imensă către performanță în orașul lor. Aurel Oroian – organizator Festival „Ioan Deteșan”

Iată și lista cluburilor care au participat la festivalul de la Turda: Academia Minaur Baia Mare (antrenor Cristian Maroșan), Pegasus Tg. Mureș (Sebastian Haidu), CSS Sibiu (Kazimir Novacovschi), ACS Tg. Mureș (Laurențiu Pop, Daniel Pop), ACS Alpha Oradea (Ramona Tăutu, Andreea Macicas), CSS Viitorul Cluj-Napoca (Ion Tudor Rus), LPS Satu Mare (Gabriela Kibedi, Albert Kibedi), HC Satu Mare (Camelia Pop, Andra Lup), ACS Mircea Dohan (Gabor Schradi), Arieșul Turda (Bogdan Brad), LPS Tg. Mureș (Vlad Dăndărău, Paula Popean, Zita Biro), HCS Dynamic Zalău (Adriana Ștefănescu), HC Beldiman Arad (Adriana Beldiman, Raul Ursu), CS Dr. Brown’s Baia Mare (Antonela Sabou Hruban, Dariana Cristian), CSS Sighișoara (Andreea Gorea), Dinamic Marghita (Bogdan Ivanciu), AHC VM Zalău (Alina Țurcaș, Gabriel Pușcaș), AS Colegiul Octavian Goga Marghita (Mihaela Mălăescu), Academia U Handbal Cluj-Napoca (Mircea Boncuț, Marius Rusu), Arena Tg. Mureș (Ana Maria Moldovan), ACS Viitorul Florești (Cristina Iurian, Angela Stoica), ACS Activ Luduș (Cosmin Gînj, Ciprian Borz), CSM Unirea Alba Iulia (Vasile Petric, Sorin Macarie), Gloria Bistrița-Năsăud (Bianca Denisa Gaga), Potaissa Turda (Alina Tămășan, Aurel Oroian).

Un festival handbalistic cu o atmosferă superbă, în care copii, antrenori, părinți și spectatori au pus la comun cele mai sincere și frumoase gânduri pentru handbal și au contribuit în egală măsură la un weekend minunat, plin de zâmbete și mișcare. Turda a devenit un centru handbalistic important, iar susținerea în municipiul nostru a acestui minunat sport, oferită în mod continuu de autoritatea locală rerezentata de dl primar Matei Cristian, aduce rezultate dintre cele mai frumoase, încă de la nivelul celor mai mici sportivi. Ca președinte al clubului, dar și ca simplu spectator la acest festival, îi mulțumesc în mod special colegului meu, Oroian Aurel, un om cu un suflet deosebit, dedicat în totalitate handbalului și în mod special celor mai tineri practicanți, pentru întreaga organizare a acestui superb eveniment! Suntem extrem de mândri să avem un OM ca tine în clubul nostru! Flaviu Sâsâeac (președinte Potaissa Turda)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *