Preliminarii EURO 2024 / Noua echipă a României a bătut Croația

România a învins Croația la Bistrița, scor 26-24, în cel de-al treilea meci al preliminariilor Euro 2024. A fost o victorie meritată a selecționatei române, care n-a făcut un joc strălucit, dar a câștigat în fața unei echipe care a terminat pe locul 14 la mondiale și care a aliniat 7 jucătoare ce evoluează pe salarii exorbitante în Liga Florilor. Cam ăsta a fost nivelul, dacă e să fim realiști, de locul 12 versus locul 14 la mondiale, iar lucrurile nu se vor îmbunătăți dacă majoritatea componentelor lotului României vor continua să lustruiască băncile de rezerve.

Florentin Pera a început cu Hosu,  Seraficeanu, Bucur, Laslo, Bazaliu, Ostase și Lupei. A fost 3-0 în minutul 4, după două goluri ale Cristinei Laslo și un contraatac fructificat de Corina Lupei. Croația a egalat la 3 în minutul 11, după ce din jocul României au lipsit contraatacul și repunerea rapidă, iar atacul pozițional s-a purtat în ritm de vals. Lorena Ostase a făcut 7-5 în minutul 17, după ce Daciana Hosu a fost eficientă în poartă, iar diferența a crescut la 3 goluri, 9-6 în minutul 22, după golul de „afară” al Biancăi Bazaliu. Antrenorul Croației a cerut time-out, iar oaspetele s-au apropiat la 9-10 patru minute mai târziu și a fost rândul lui Florentin Pera să ceară întreruperea jocului. Scorul primei reprize, 13-11 pentru România, a fost stabilit de Lorena Ostase cu câteva secunde înainte de jumătatea partidei. A fost o primă repriză în care echipa noastră a avut un procentaj de reușită a atacurilor de doar 36%, dar în care poarta a avut 45%, iar Lorena Ostase 100%, cu 5 goluri din 5 aruncări.

Cu Stoica, Laslo și Popa la linia de 9 metri, echipa noastră a început bine repriza secundă, iar Ostase a făcut 16-13 în minutul 34, după care Bianca Curmenț a apărat o aruncare de la 7 metri. Golghetera Ostase a făcut 19-14 în minutul 40, Ivica Obrvan a cerut al doilea time-out, după care Croația a revenit la 20-23 în minutul 50, iar selecționerul României a cerut și el time-out. Oaspetele s-au apropiat la 23-24 în minutul 55, dar România a avut două goluri avans la intrarea în ultimul minut, 26-24. Ultimul atac al nostru s-a încheiat cu o pasă greșită a Ștefaniei Stoica însă, din fericire, Daciana Hosu a apărat ultima aruncare a croatelor, iar România a obținut o victorie foarte importantă pentru moral.

Victoria de la Bistrița ne asigură matematic calificarea la europene, selecționata noastră urmând să joace în Croația, la Koprivnica, duminică, 3 martie, de la ora 18.00.

ROMÂNIA – CROAȚIA 26-24 (13-11) Arbitri: Ozren Backovic / Mirko Palackovic (Slovenia)

România: Hosu, Curmenț – Ostase 9, Stoica 5, Seraficeanu 3, Popa 2, Laslo 2, Lupei 2, Mihai 1, Bazaliu 1, Gogîrlă 1, Bucur, Roșu, Stamin. Antrenor: Florentin Pera.

Croația: Pijevic, Kapitanovic – Birtic 5, Prkacin 5, P. Posavec 4, Milosavljevic 4, Senvald 2, Micijevic 1, Jezic 1, Mamic 1, Blazevic 1, Zadravec, S. Posavec, Pavlovic, Brkic, Simara. Antrenor: Ivica Obrvan.

Foto: Sorin Pană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *