Cronică juniori / CSU Pitești – CSȘ 2 București 32–32 (14–16)

Meci cu mare miză, un adevărat derby al Grupei Speranță 3, având în vedere că cele două echipe se situau în fruntea clasamentului, cu același număr de puncte, fiind departajate doar de golaveraj.

Ambele echipe au început meciul decise să își adjudece victoria, însă cea care a preluat conducerea pe tabela de marcaj și nu a mai cedat-o până în ultimul minut al partidei a fost CSȘ 2 București. Diferența de scor a crescut constant în favoarea bucureștenilor pe parcursul primelor 20 de minute, de la 5-1 în minutul 9, la 14-9 în minutul 21. Dar echipa gazdă a revenit în joc și, profitând și de o serie de 3 eliminări succesive în rândul echipei adverse, a reușit să recupereze punct după punct, încheind prima repriză la o diferență de doar două goluri, 14-16.

Reluarea jocului a adus cu sine apropierea piteștenilor la doar un punct, diferență care s-a menținut până în minutul 30, după care o serie de 3 goluri înscrise de oaspeți a dus ecartul la 4 goluri, 21-17 în minutul 32. Cele 3-4 goluri diferență în favoarea CSȘ 2 București s-au păstrat până în minutul 42, când tabela de scor indica 27-23.

Ultimele minute au fost de-a dreptul incendiare, piteștenii apropiindu-se pas cu pas de competitorii lor. Două eliminări succesive, în minutele 44 și 45 (care au generat inclusiv o descalificare) au adus echipa bucureșteană în inferioritate de 4 la 6, ceea ce a permis echipei gazdă să se apropie la un gol în minutul 46 iar apoi, pe fondul unor ratări în serie ale oaspeților, să egaleze cu 40 de secunde înainte de fluierul final și chiar să aibă șansa înscrierii golului victorios, șansă nefructificată însă.

Partida a fost extrem de disputată, echipa de arbitri având o sarcină pe alocuri dificilă, de care s-au achitat, în cele mai multe situații, onorabil. Numărul mare de eliminări în defavoarea CSȘ 2 București (10 față de numai 2 contra CSU Pitești), precum cele 7 aruncări de la 7 m acordate gazdelor, în raport cu doar 3 în favoarea oaspeților ar putea induce ideea că au existat tendințe de părtinire în arbitraj, dar realitatea jocului a confirmat că cele mai multe decizii au fost corecte.

 În ceea ce privește susținătorii celor două echipe, aceștia au creat o atmosferă marcată de fair play. Este de remarcat doar că suporterii echipei de pe Dâmbovița au fost cel puțin la fel de numeroși ca și localnicii din Trivale.

În urma acestui rezultat, cele două echipe își păstrează primele două poziții în clasament, cu câte 7 puncte fiecare, urmate de ACS Olympic RFH cu 6 puncte, CSS Craiova, care, în urma victoriei de la București în fața CSS Steaua a acumulat 4 puncte, gupa fiind încheiată de CSS Steaua, cu zero puncte.

Campionatul național de juniori III – Grupa Speranță 3

Etapa a V-a, 7 aprilie 2024, Sala Universității din Pitești

CSU Pitești – CSȘ 2 București 32 – 32 (14 – 16)

Arbitri: C. GORINA (DJ) & F. MELENCU (DJ)

CSU Pitești: Eric TINCA (16 intervenții – 2 la aruncări de la 7 m , 20 goluri primite), Rareș ISTOCESCU (6 intervenții, 12 goluri primite), Andrei TĂNASE (11 goluri), Paul NICU (9 goluri), Mario IONESCU (5 goluri), Matei SANDU (5 goluri), Andrei SIMA (2 goluri), Andrei MAREȘ, Alexandru POPP, Adrian ILIESCU, Andrei GĂINĂ, Marios SIMA, Luca NOSESCU, Dimitrie GORGON. Antrenori: Georgianos MACRI și Paul CARAMALĂU

 CSS 2 București: Eduard TOMA (25 intervenții – 2 la aruncări de la 7 m, 32 goluri primite), Robert AGACHE, Luca DAVID (9 goluri), David GEAMBAȘU (6 goluri), Sasha TRĂISTARU (5 goluri), Daniel CHIRU (4 goluri), Ștefan POPA (4 goluri), Rareș CĂVESCU (3 goluri), Andrei ȘTEFAN (1 gol), Tudor VASILE, Ștefan DIMULESCU, Teodor VERESCU, Petru CIMPONERIU BUCIU, Albert NAE, Antonio LUȚĂ, Ilie ROTARU. Antrenor: Vladi IONESCU.

Text și foto: Radu Cimponeriu.

Un comentariu la „Cronică juniori / CSU Pitești – CSȘ 2 București 32–32 (14–16)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *