Penultima etapă din Liga Zimbrilor, reprogramată în ziua Adunării Generale a FRH

Joi, 11 aprilie, a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal. Unul din punctele de pe ordinea de zi a fost validarea hotărârilor Comitetului Director din perioada 11 martie – 11 aprilie, printre acestea aflându-se și reprogramări ale unor competiții. Astfel, turneul Final 8 al campionatului național de tineret masculin a fost reprogramat în perioada 22-25 aprilie, DATORITĂ PLANIFICĂRII ADUNĂRII GENERALE A FRH PE 26 APRILIE. Un rând mai jos, stupoare! Cinci partide din etapa a 25-a a Ligii Zimbrilor sunt reprogramate taman pe… 26 aprilie, în ziua Adunării Generale: CSM Focșani – U Cluj, Minaur – CSU Suceava, CSM București – Poli Timișoara, CSM Vaslui – HC Buzău și Potaissa Turda – CSM Sighișoara. Interesant e că nimeni din Consiliul de Administrație n-a avut ceva de obiectat.

Ar mai fi o observație legată de reprogramarea turneului Final 8: în perioada 17-21 aprilie va avea loc turneul final al juniorilor 1. Astfel, foarte mulți tineri jucători (mulți dintre ei componenți ai loturilor naționale) vor avea nu mai puțin de 8 meciuri în 10 zile!!! De noaptea minții.

În aceeași ședință, au fost respinse mai multe propuneri pentru ordinea de zi a Adunării Generale:

POTAISSA TURDA:

  • Acordarea unui vot de încredere/neîncredere în activitatea actualului Consiliu de Administrație al FRH (Potaissa Turda);

HC ZALĂU:

  • Aprobarea modificării și completării următoarelor prevederi din Statut (Anexa 11):
    6.2.1 Introducerea în art 29 a literei e)
    e) Să nu dețină nici-o altă funcție retribuită sau neretribuită în cadrul FRH pe durata mandatului.
    6.2.2. Eliminarea literei d) din art. 34, alin. 2
    lit d) să aibă o experiență de minim 5 ani intra-o funcție de conducere a unei structuri sportive handbalistice sau a unei entități publice sau private. Prin funcție de conducere se înțelege: ordonator principal de credite, administrator, director executiv, director general, director economic.

CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI:

  • Introducerea în Regulamentul Ligii Naționale și Diviziei A (masculin/feminin) a obligației ca fiecare echipă să înscrie în raportul de joc minim 8 jucători eligibili să joace pentru loturile naționale ale României, precum și a obligației de a avea permanent în teren pe durata jocurilor minim 3 sportivi eligibili să joace pentru loturile naționale ale României.
  • Schimbarea sistemului competițional la nivelul Diviziei A – feminin.Î

ACS OLYMPIC RFH:

  • Prezentarea de către clubul ACS Olympic RFH a speței privind concluziile acestuia în urma conflictului pe care l-a avut cu FRH precum și alte propuneri privind regulamentele de la competițiile de copii și juniori.
  • Prezentarea de catre clubul ACS Olympic RHF a situației de conflict de interese/incompatibilitate în care se află președintele Comisiei Centrale de Disciplină.
  • Acordarea unui vot de încredere/neîncredere în activitatea actualului Consiliu de Administrație.
  • Revocarea actualului Președinte al Comisiei de Apel al FRH.
  • Introducerea în Regulamentul Ligii Naționale și Diviziei A (masculin/feminin) a obligației ca fiecare echipă să înscrie în raportul de joc minim 8 jucători eligibili să joace pentru loturile naționale ale României, precum și a obligației de a avea permanent în teren pe durata jocurilor minim 3 sportivi eligibili să joace pentru loturile naționale ale României.
  • Modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea competițiilor naționale de juniori.
  • Punerea la dispoziția tuturor cluburilor, în mod public, transparent și nepreferențial a strategiilor/metodologiei naționale a handbalului juvenil.

AJH GALAȚI:

  • Modificarea Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Handbal art. 17.1, lit e) respectiv 17.4 prin introducerea unor prevederi din care să reiasă dreptul AJH/AMH de a realiza transferurile jucătorilor mai mici de juniori III (juniori IV, minihandbal, babyhandbal) la cluburile afiliate la același AJH/AMH precum și faptul că sumele de bani rezultate din taxa de transfer pot deveni venituri ale AJH/AMH-ul care realizează transferul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *