Liga Zimbrilor/ Campioana remizează cu Potaissa la inaugurarea Turda Arena

Meci de gală duminică după amiază la Turda, acolo unde a fost inaugurată Turda Arena, noua sală din urbea ardeleană, cu o capacitate de 3200 de locuri. Potaissa a primit vizita campioanei Dinamo București, într-un meci contând pentru etapa a 23-a a campionatului primului eșalon masculin și a terminat neînvinsă, bucureștenii cedând astfel primele puncte din actualul sezon.

Pe 5 mai 2022, Dinamo pierdea la Turda cu 32-29, iar de atunci „câinii roșii” n-au mai pierdut niciun meci în campionat, bifând 50 de victorii consecutive. Întâmplător sau nu, poate pentru a-l îmbuna pe șeful de la Turda înainte de Adunarea Generală sau poate nu, președintele FRH și comisarul din subordine au delegat același cuplu de arbitri ca în mai 2022, constănțenii Georgescu și Moldoveanu. Impulsionați de numerosul public din noua arenă, jucătorii Potaissei au făcut un joc excelent, având o poartă senzațională. Turda a condus 55 de minute, Dinamo a luat conducerea pentru prima și ultima dată în minutul 57 după care, în ultimul minut, ambele echipe au avut atacul, însă niciuna dintre combatante nu a înscris. A fost, așadar, un egal spectaculos, cu 70 de goluri și două cartonașe roșii, văzute în prima repriză de Kbilashvili și Kuduz.

POTAISSA TURDA – DINAMO BUCUREȘTI 35-35 (17-16) Arbitri: Georgescu / Moldoveanu

Turda: Popescu, Șelaru – Thalmaier 7, Pințoiu 6, Ghiță 6, Vereș 5, Hanțaru 5, Vojvodic 3, Talas 2, Lazăr 1, Ramos, Kbilashvili, Reza Oraei. Antrenor: Horațiu Gal.

Dinamo: Cupara, Cozmaciuc – Negru 7, Kasparek 6, Akimenko 6, Rosta 5, Cindric 4, Kukic 2, Humet 2, Racoțea 1, Bokhan 1, Ali Zein 1, Militaru, Kuduz, Dedu. Antrenor: Xavier Pascual.

Foto: Facebook Potaissa Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *