O nouă Adunare Generală, o nouă ocazie pentru președintele FRH de a-și respecta cuvântul

După ce a dat chix anul trecut în organizarea unei Adunări Generale, declarată nestatutară de Tribunalul București, administrația Din mai bagă o fisă vineri, 26 aprilie. Să reținem că, de aproape doi ani, Consiliul de Administrație al FRH funcționează cu un om mai puțin din cauza incapacității conducerii de a organiza niște alegeri corecte. În plus, președintele Constantin Din și-a făcut un obicei din a se plânge că e un neînțeles care face atât de mult bine, iar muritorii de rând nu-l înțeleg. Ce nu vrea să priceapă Constantin Din este că până nu se prezintă în fața Adunării Generale cu demisia în alb, astfel încât cei care l-au ales să decidă dacă ce face e bine sau nu, cuvântul lui este egal cu zero.

Din păcate, anul care a trecut a fost plin de scandaluri și lucruri făcute pe genunchi. În afară de bronzul naționalei feminine de tineret, obținut pe teren propriu, administrația Din nu se poate lăuda cu nimic. Laptopuri de o calitate îndoielnică („niște panarame” ni le-a caracterizat un specialist IT) împărțite cluburilor și multă „abureală”. Campionate de juniori organizate anapoda, cu calendare competiționale lipsite de orice logică, campionate de tineret inutile, care au distrus Divizia A, precum și un sistem competițional foarte prost în eșalonul secund feminin. Un singur curs de perfecționare pentru antrenorii români și acela online, asta spune totul despre disprețul cu care este tratat sectorul de copii și juniori.

Adăugați la toate acestea sinecurile acordate unor membri ai Consiliului de Administrație doar pentru a ridica mâna pentru angajator, e vorba de numiții Costea și Marocico. Da, statutul e plin de aberații votate de administrația Dedu, dar tocmai de aia lumea a votat schimbarea și ce să vezi? Actuala putere refuză schimbarea nu pentru că așa e logic, ci pentru că e propusă de oamenii vechii administrații. Lipitorii de afișe ai președintelui nu știu nici să câștige, în loc să se bucure decent, ei fac dedicații „la dujmanii lor”, acesta e nivelul. Se aude chiar că onor Comisia de Disciplină ar intenționa să cauționeze niște fapte reprobabile petrecute la ultimul turneu final de juniori ca răsplată pentru privilegiile oferite șefului comisiei.

Nu știm ce va fi vineri la Adunarea Generală, dacă va fi cvorum (se pare că  s-a lucrat temeinic să nu vină lumea) sau nu, dar e cert că președintele Din și-a construit un univers paralel în care curg laptele și mierea. Din păcate, când lumea handbalului românesc se va trezi, va fi beznă și nu vor fi bilete de ieșire de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *