Alba-neagra cu programul Ligii Zimbrilor, Potaissa Turda va acționa în instanță federația

Deși Dinamo București își declarase de la începutul sezonului obiectivul în Liga Europeană, acela de a accede în Final Four, Federația Română de Handbal a fost luată prin surprindere exact ca edilii ”gospodari” suprinși de ninsori la mijlocul lui ianuarie. Gafa numărul 1 s-a produs la începutul sezonului, când Final Four-ul Cupei României a fost programat în aceeași perioadă cu cel al Ligii Europene. Prostie? Ignoranță? S-or fi plătit acatiste să nu se califice Dinamo să nu le încurce socotelile federalilor care nu-s în stare să facă un program competițional?

În orice caz, pe 17 aprilie, FRH trimite o adresă către cluburile din Liga Zimbrilor prin care le anunță programul ultimelor două etape.

Cum Dinamo urma să joace sferturile Ligii Europene, o logică elementară ne spune că s-a luat în calcul decalarea Final Four-ului Cupei României. Ei bine, se pare că nu, probabil s-a mers pe varianta cu acatistele… Pe 30 aprilie, Dinamo se califică în Final Four-ul EHF European League, iar pe 8 mai federația organizează tragerea la sorți a Final Four-ului Cupei României și anunță pe pagina de Facebook că perioada de desfășurare este 18-19 mai. Cluburile din prima ligă nu sunt informate, zile la rând pe site-ul oficial fiind publicat programul din imaginea de mai sus. Pe 14 mai, deci cu numai 5 zile înainte de programul anunțat FRH schimbă modificarea, neluând în calcul, de exemplu, că unele cluburi își făcuseră deja rezervări de cazări, de săli etc.

Flaviu Sâsâeac, președintele Potaissei Turda, echipă afectată de schimbarea modificării, a reacționat dur la această bâlbă federală.

Este un abuz grosolan al administrației Din, cu grava încălcare a Statutului (care conferă doar CA-ului posibilitatea de a opera elemente de calendar competițional), care determină o situație în care Turda și Timișoara să nu își poată apăra șansele în ultima etapă de campionat. Această notificare din 14.05, deși invoca art 1.8 din Regulamentul Ligii Naționale masculine, nu are la bază procedura de validare prin C. A. Așadar e nulă!!! Potaissa Turda, după notificarea primită în 17.04, a anunțat lotul de jucători că, din 19.05, după ultima etapă, sunt cu toții în pauză. Stranierii și-au luat bilete de avion către țările din care provin și jucători importanți precum Ghiță și Hanțaru au programate intervenții chirurgicale stabilite pe primele zile de pauză (20.05 și 21.05), pentru a se putea recupera pentru noul sezon. Astfel, pentru data de 22.05, Potaissa nu își poate apăra șansele în fața echipei Steaua cu lotul complet. Considerăm că acest abuz, cu încălcarea gravă a Statutului, va influența în mod clar și decisiv clasamentul, raportat la lupta pentru evitarea barajului. Vom acționa în instanță federația pentru a ne recupera cheltuielile cu cazarea, masa și transportul echipei,  efectuate fără posibilitate de recuperare pentru perioada 18-19.05. Vom solicita daune pentru că, prin încălcarea Statutului, ne-a fost afectată grav posibilitatea de a ne apăra șansele în ultima etapă. Aceste practici specifice țărilor conduse prin abuz și dictatură sunt o normalitate tristă și extrem de nocivă pentru handbal în mandatul lui Din, cel mai mare demagog din handbalul românesc! Flaviu Sâsâeac – președinte Potaissa Turda

SCM Poli Timișoara se află, de asemenea, într-o situație foarte delicată, în condițiile în care nu poate evolua în sala ”Constantin Jude” conform programului impus de federație.

Comunicarea referitoare la modificarea programului a venit destul de târziu, iar programările la sală se fac cu mult timp înainte. Astfel, în ziua și la ora comunicate de federație sala e ocupată de un meci de futsal televizat. Nu dorim să jucăm în altă sală, fiindcă e ultimul meci al sezonului și mi se pare normal să avem cât mai mulți suporteri, mai ales că vrem să evităm participarea la baraj. Sorin Șipoș – președinte C.A. – SCM Politehnica Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *