Xavier Pascual se desparte de Dinamo

Veste-șoc pentru suporterii campioanei Dinamo București: Xavier Pascual nu va mai antrena gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare! Tehnicianul spaniol a transmis fanilor dinamoviști un mesaj pe care îl redăm integral. Update: conform site-ului dinamo1948.club, noul antrenor al lui Dinamo va fi David Davis Camara, care a antrenat-o în ultimii 2 ani pe Al-Ahly (Egipt).

Prieteni dinamoviști,
Nu am fost niciodată o persoană care să mizeze pe zvonuri sau presupuneri, las asta pe seama altor oameni, personal nu mă interesează. Nu îmi place să folosesc mass-media sau să încurajez speculațiile, așa că din acest motiv vă scriu această scrisoare.
A venit momentul să îmi iau rămas bun de la familia CS Dinamo București. Diferite motive mă obligă să iau această decizie cu foarte mare atenție și sper corectă, atât pentru mine cât și pentru club.
În toate deciziile pe care le-am luat în această viață (greșite sau nu) m-am lăsat mereu ghidat de instinctul meu. Același instinct m-a făcut să aterizez la București în urmă cu trei ani și am avut dreptate. M-am lăsat ghidat de o iluzie și cred că a fost o perioadă strălucitoare, cel puțin pentru mine.
Nu a fost ușor să iau decizia de a veni la București pentru a încerca să construiesc ceva măreț. În trei sezoane am câștigat trei Ligi naționale, două Supercupe și două Cupe ale României.
Am reușit să ne calificăm în optimile de finală din Liga Campionilor, ne-am bucurat de prezența la București a celor mai bune echipe din lume (PSG, Kielce, Magdeburg, Barça, Kiel, Veszprem…), am concurat și am chiar am reușit să le învingem pe unele dintre acestea.
Ne-am calificat într-un Final four de competiție europeană, ne-am bucurat de cei mai buni jucători din lume, urmărindu-i cum joacă aici și unii dintre ei apărând tricoul lui Dinamo!!!
Dar chiar acum, același instinct îmi spune că ar trebui să ne despărțim drumurile profesionale la sfârșitul sezonului. Spun profesional, pentru că emoțional îmi este imposibil să mă despart de acest club pe viață. Mă simt dinamovist și îi voi dori mereu clubului tot ce este mai bun și voi ajuta cu tot ce pot.
Vreau să vă mulțumesc pentru atenția pe care ați avut-o față de mine și de familia mea. Mulțumesc atât suporterilor, managerilor, sponsorilor, angajaților clubului, jucătorilor, antrenorilor și tuturor celor ce ne-ați fost alături. Nu am cuvinte să descriu cât de sprijinit m-am găsit în această familie care este Dinamo. Am simțit sprijinul și am înțeles ce înseamnă să fii dinamovist. Dar, ca tot în viața asta, există cicluri și, personal, cred că al meu aici s-a încheiat.
Au fost trei ani de neuitat, foarte intenși, în care momentele bune le depășesc pe cele mai puțin bune.
Nu voi uita niciodată cât de mult mi-a plăcut să joc cu voi în meciurile din Champions League sau Europa League, cu sala plină și cu fani incredibili care au jucat împreună cu echipa. O să-mi fie dor de atmosfera asta!!!
Mi-ar plăcea să văd echipa jucând din nou în Liga Campionilor, cu o sală plină și cu toți suporterii dinamoviști împingând echipa din tribune. Vreau să mă bucur din nou de acest sentiment, dar va fi din tribune și ca un suporter dinamovist.
Vreau să le mulțumesc tuturor jucătorilor și staff-ului clubului meu și echipei naționale care mi-au fost alături în acest timp.
Mulțumesc președintelui COSR, Mihai Covaliu, pentru sprijinul acordat. L-am simțit ca pe un prieten, nu doar ca pe un profesionist. Mulțumesc celor doi președinți ai FRH Alexandru Dedu și Constantin Din pentru că mi-au acordat privilegiul de a conduce echipa națională. Dar mai ales îi mulțumesc președintelui și prietenului meu Ionuț Popa pentru că mi-a acordat onoarea de antrena Dinamo. Ionuț, ești un profesionist desăvârșit și sunt sigur că vei duce Dinamo acolo unde ți-ai propus. Mulțumesc, prietene!!
Totodată, le mulțumesc celor care conduc Ministerul Afacerilor Interne. Eu am avut onoarea să colaborez cu doi miniștri, Cătălin Predoiu și Lucian Bode, dar și dumnealor și celor care vor mai veni le garantez că proiectul Dinamo va continua să fie puternic. Și asta pentru că știu ce oameni lucrează la el.
Tuturor și fiecăruia dintre cei cu care am colaborat în federație și în club. Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijin și răbdare.
Am lăsat mulți prieteni în București și România. Pentru voi, prietenii mei, sper doar să-mi respectați decizia, chiar dacă unii dintre voi nu o înțelegeți, la fel cum mulți dintre voi nu ați înțeles când am decis să vin la București.
Un dinamovist,
Dinamo te port in inima mea.
Hai Dinamo!

Un comentariu la „Xavier Pascual se desparte de Dinamo

  • 03/06/2024 la 21:27
    Permalink

    Dacă tot ati menționat unde a antrenat în ultimii 2 ani David Davis, ar fi fost frumos sa spuneti și unde a antrenat inainte (Vardar, Vesprem, naționala Egiptului). Altfel, necunoscătorii ar putea crede ca e un antrenor de mana a 2-a.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *