România a terminat pe locul 11 mondialele feminine de tineret

Echipa națională feminină de tineret a încheiat cu o victorie categorică mondialele din Macedonia de Nord, 42-28 cu Muntenegru, în meciul pentru locurile 11-12. A fost primul succes în fața unei echipe europene la acest mondial, muntenegrencele terminând pe 8 anul trecut la europenele din țara noastră. Desigur că, după bronzul european de anul trecut, acest rezultat este dezamăgitor, în condițiile în care au fost prezente jucătoare care au debutat deja la naționala mare și jucătoare care evoluează în Liga Florilor. Referitor la acest capitol, colegul Marius Huțu a scris un excelent articol (citiți AICI) despre „strategia” românească de a vâna rezultate în loc să crească sănătos jucătoare tinere. Sunt tot mai multe voci care reclamă că nu selecționerii, ci impresarii sunt cei care fac loturile.

Au existat semnale că lucrurile nu sunt tocmai în regulă la naționala de tineret, precum înfrângerile pe bandă rulantă din jocurile de pregătire. Președintele FRH a ales să nu facă nimic. Pardon. A folosit această echipă ca vehicul electoral pentru un candidat la primărie, alături de care s-a afișat cu câteva zile înainte de alegeri la un meci care a părut special aranjat pentru campania personajului alături de care Constantin Din a susținut chiar și o „conferință de presă”. Priviți! Cam asta e ”strategia”.

Așteptăm cu interes o analiză pertinentă a comisiei tehnice vizavi de comportarea naționalei de tineret în Macedonia de Nord și îi solicităm antrenoarei Simona Maior-Pașca să facă public raportul dumneaei despre această competiție.

ROMÂNIA – MUNTENEGRU 42-28 (20-12) Arbitri: Andrej Budzak / Michal Zahradnik (Slovacia)

România: Neagu (5/17), Cristea (5/10), Niță (6/16) – Boiciuc 6/8 (1/1 din 7m), Grigore 6/10, Lixăndroiu 5/5, Geamănu 5/6, Raicea 4/7, Mohamed 3/3, Irimia 3/6, Drăgoescu 2/2, Mihai 2/4 (1/1 din 7m), Maxim 2/4, Florea 2/4, Mezei 1/1, Romaniuc 1/4. Antrenoare: Simona Maior-Pașca, Valentina Ardean-Elisei.

Un comentariu la „România a terminat pe locul 11 mondialele feminine de tineret

  • 28/06/2024 la 23:01
    Permalink

    Ei au făcut-o,ei vreți s-o dreagă? Să nu avem așteptări. Preocupările lor sunt altele și nu doar din mandatul ăsta. Păcat că de la Mondialul junioarelor din 2014 am tot luat-o la vale.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *