Regina neprezentărilor n-a fost acceptată de Consiliul de Administrație ca antrenoare la lotul de junioare
Constantin Din și administrația pe care o girează au încercat să mai aplice o palmă pe obrazul antrenorilor din sectorul juvenil. Astfel, în ședința din 27 ianuarie a Comitetului Director al FRH a fost aprobată componența delegației României care va participa la Jocurile Mediteraneene de la Podgorica din această lună. Este vorba de lotul de junioare (2008/2009) unde, în calitate de antrenor secund, figura Liana Costea. Membră în Consiliul de Administrație al FRH din 2022, sus numita s-a distins prin numeroasele neprezentări în campionat cu echipa Arena Târgu Mureș, fiind și clienta comisiilor federale din cauza neplății jucătoarelor. Cu alte cuvinte, CV-ul perfect pentru actuala conducere a federației. Anterior, ca răsplată pentru voturile pro-Din în Consiliul de Administrație, ea primise și o sinecură de „director” la CNE Sighișoara timp de un an. Cum sinecura veche expirase, votul doamnei în C.A. trebuia securizat cu una nouă.
De altfel, ea a și participat „pe șestache” la ultima acțiune a lotului, care a avut loc la Brăila acum trei săptămâni, dar nu a apărut în nicio fotografie publicată pe pagina de Facebook a FRH. Ei bine, Consiliul de Administrație a dejucat tentativa lui Constantin Din de a trece peste Comisia tehnică și de a o desemna antrenor secund. Președintele FRH a avut de suportat o avalanșă de reproșuri vizavi de acest aspect, unele chiar amuzante („ai transformat federația într-o măcelărie”). De menționat că actualul secund al lotului de junioare, Rasmus Poulsen, nu a demisionat și nici nu există vreo reziliere a contractului său. Cu alte cuvinte, Constantin Din a vrut să-l demită validând în Consiliul de Administrație componența delegației pentru Jocurile Mediteraneene.
Membrii Consiliului de Administrație au respins cu o largă majoritate prezența Lianei Costea în respectiva delegație în calitate de antrenor secund.
Cu o largă majoritate a membrilor CA s-a reușit invalidarea in extremis a numirii abuzive pe postul de antrenor secund al naționalei de junioare a României a unui personaj din subteranele handbalului românesc, a cărei numire ar fi fost cu siguranță o palmă dură dată peste fața antrenorilor care fac cu adevărat performanță în acest sector. Fără a se trece prin Subcomisia tehnico-metodică a FRH, unde se lansează propuneri realiste și argumentate pentru posturile de antrenori de loturi, printr-o decizie de CD, ascunsă bine în text, se cerea CA-ului validarea lotului pentru două acțiuni ale junioarelor. Pe postul de antrenor secund, în locul d-lui Poulsen (principal la Rm. Vâlcea și pe locul 1 în cea mai tare grupă din EHF European League, cu o vastă și recunoscută experiență în zona junioarelor si sub contract în acest moment cu FRH ca secund al lotului) se regăsea, paradoxal, cea care a scris pentru FRH penibila tentativă de strategie a handbalului românesc pe următorii 10 ani, postată pe site-ul oficial al federației, nimeni alta decât regina retragerilor din campionat și principala jucătoare a culiselor din handbalul feminin juvenil, care a contribuit din plin la dezastrul de la CM din China de anul trecut. Când am întrebat cum de ni se dă să validăm un nou secund în timp ce avem deja unul, mi s-a răspuns că e o demitere mascată a acestuia prin numirea distinsei votante pe interes personal din CA. Am fost încurajați să trecem peste orice procedură legală, spunându-ni-se că de ce mai trebuie să invocăm legalitatea pentru un post atât de nesemnificativ ca cel de antrenor secund la lotul de junioare. Stupefiant! La întrebarea pertinentă a d-lui vicepreședinte Dinu, dacă distinsa ar mai fi fost propusă dacă nu era membru de CA, răspunsul categoric al executivului FRH a fost “NU”. Așadar, pe argumente de competență, dumneaei era la ani lumină de viziunea de performanță, dar fiind membra de CA care a ‘servit’ continuu, cu obediență, interesele de gașcă, era gata să primească drept răsplată, tot prin metode ascunse, ungerea ca secund de lot. Mulțumesc colegilor de CA că au sancționat prompt o astfel de tentativă la sănătatea handbalului, deși mi-e teamă că, în zilele ce vor urma, se va încerca din nou introducerea forțată a acesteia în vreo componență de lot, în locul antrenorilor ce au merite cu adevărat în acest sens. Flaviu Sâsâeac – membru în Consiliul de Administrație al FRH