20 de jucătoare convocate la naționala feminină pentru primul stagiu de pregătire

Federația Română de Handbal a dat publicității lista celor 20 de jucătoare convocate la stagiul de pregătire din perioada 19-22 ianuarie, sub comanda noului cuplu de selecționeri, format din Bogdan Burcea și Robert Licu. Iată componența lotului care se va pregăti pentru turneul pre-olimpic din luna martie, din Muntenegru.

Citește mai mult

Criză la naționala feminină – niciunul din cei patru tehnicieni propuși de comisia tehnică nu poate prelua echipa !

FRH a convocat de urgență subcomisia tehnică de senioare pentru a rezolva problema antrenorului naționalei feminine de senioare, după ce s-a decis demiterea suedezului Tomas Ryde. Astfel, niciunul dintre cei patru antrenori propuși în ședința din 6 ianuarie nu poate fi numit în locul lui Ryde, din diverse motive

Citește mai mult

Campionatul Mondial Feminin / Statisticile echipei României înaintea grupelor principale

România a obținut o calificare pe care o putem califica drept miraculoasă în grupele principale ale campionatului mondial din Japonia. Zguduită din temelii de scandalul de doping de la Corona Brașov cu câteva zile înainte de turneul final, selecționata pregătită de Tomas Ryde a reușit să se ”adune” după înfrângerea categorică din partida cu Spania și să obțină calificarea în primele 12 echipe ale lumii.

Citește mai mult

Victorie chinuită cu Kazahstanul, urmează „finalele” cu Muntenegru și Ungaria

Conform așteptărilor, România a câștigat partida de marți cu Kazahstanul, dar a făcut-o greu, la capătul unui joc în care Cristina Neagu a fost menajată pentru meciul de foc de miercuri cu Muntenegru, deși probabil că ar fi trebuit ca ea să fie trimisă în teren în ultimele 5 minute.

Citește mai mult

Eșec umilitor cu Spania la primul meci de la mondialele din Japonia

Naționala de handbal feminin a României a debutat cu stângul sâmbătă la campionatele mondiale din Japonia, în partida împotriva Spaniei. Un joc de care se legau multe speranțe, una dintre acestea fiind găsirea unei formule optime de echipă, însă echipa noastră a arătat rău de tot și în apărare și în atac.

Citește mai mult

HAI, ROMÂNIA ! Naționala feminină debutează sâmbătă la campionatele mondiale contra Spaniei

Sâmbătă dimineață pornesc la drum campionatele mondiale de handbal feminin, care se vor disputa în Japonia, la Kumamoto. Prima zi programează 12 partide, câte trei în fiecare dintre cele patru grupe. Zguduită din temelii de scandalul de dopaj de la Corona Brașov, declanșat cu o zi înaintea plecării spre Japonia, naționala României va încerca să-și adune forțele.

Citește mai mult

România a pierdut cu Olanda în ultimul test dinaintea mondialelor / Tomas Ryde: Am fost surprins de cât de bine am evoluat în prima repriză

Naționala de handbal feminin a României a disputat marți cel de-al doilea joc de verificarea dinaintea startului campionatelor mondiale din Japonia. Selecționata pregătiră de Tomas Ryde a pierdut în fața Olandei, scor 23-32, după ce a condus la pauză cu 16-15.

Citește mai mult

Naționala feminină joacă duminică primul amical în Japonia, ce așteaptă Tomas Ryde de la acest meci

Ajunsă de joi în Japonia, naționala feminină va disputa duminică, de la ora 16.30 (9.30 ora României) primul joc de verificare, împotriva echipei japoneze Omron.  Iată ce a declarat, pentru Handbal Mania, selecționerul Tomas Ryde despre cum decurg pregătirile și ce așteptări are de la jocul de duminică.

Citește mai mult

Programul naționalei feminine în Japonia până la debutul mondialelor / Update: convocare în ultimul moment a unei jucătoare de la Brăila, Eliza Buceschi și Daria Bucur au rămas acasă !

Echipa națională de handbal feminin pleacă în cursul zilei de miercuri în Japonia, țara gazdă a campionatelor mondiale care vor începe pe 30 noiembrie, când jucătoarele pregătite de Tomas Ryde și Costică Buceschi vor întâlni Spania. România va evolua în grupa C, din care mai fac parte Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și  Kazahstan.

Citește mai mult

Exclusiv / Tomas Ryde: ”Suporterii au tot dreptul să comenteze, dar nu putem face strategia după ce se scrie pe rețelele de socializare”

Cu o zi înainte de plecarea naționalei de handbal feminin în Japonia, Handbal Mania a stat de vorbă cu selecționerul Tomas Ryde despre atmosfera de la lot în contextul scandalului de dopaj, despre ultimele două jucătoare selecționate pentru mondiale și despre felul în care a fost gândit lotul pentru turneul final care va începe la sfârșitul acestei luni.

Citește mai mult

Patricia Vizitiu și Anca Polocoșer le înlocuiesc pe Cristina Laslo și Bianca Bazaliu la mondialele din Japonia

Antrenorul secund al naționalei de handbal feminin, Costică Buceschi, a confirmat faptul că două dintre jucătoarele notificate de Agenția Națională Anti-Doping erau componente ale lotului pentru mondialele din Japonia, este vorba de Cristina Laslo și Bianca Bazaliu.

Citește mai mult

Orice se întâmplă în FRH poate fi subiect de dezbatere publică, domnule Dedu !

Tomas Ryde a apărut luni în fața presei pentru a vorbi despre alegerile pe care le-a făcut pentru mondialele din Japonia. Un gest firesc, de normalitate, venit un pic cam târziu, dar binevenit. Normal era ca anunțarea lotului să se facă în cadrul unei conferințe de presă și poate că toate polemicile legate de lipsa unor jucătoare sau prezența altora erau mult mai puține.

Citește mai mult

A fost anunțat lotul pentru mondialele din Japonia: Sorina Tîrcă și Laura Moisă, lăsate acasă

Federația Română de handbal a anunțat joi lotul de 18 jucătoare pentru campionatele mondiale din Japonia, care vor începe la finele acestei luni. Sunt alegerile antrenorilor, pe care cu siguranță și le asumă, însă e cert că vor apărea discuții interminabile pe seama selecției, lipsa jucătoarelor enunțate în titlul articolului fiind, în opinia noastră, surprinzătoare.

Citește mai mult