Robert Licu: Va conta mult felul în care jucătoarele vor ieși din perioada de pauză

Intrată din postura de cap de serie la tragerea la sorți a grupelor campionatului european feminin din decembrie, România a fost repartizată într-o serie cu una din gazdele turneului final, Norvegia, precum și cu Germania și Polonia. Iată opinia unuia din antrenorii naționalei feminine a României, Robert Licu.

Citește mai mult

EHF a stabilit date alternative pentru meciurile din martie contând pentru preliminariile europenelor feminine

EHF a decis stabilirea unor date alternative pentru partidele din etapele a treia și a patra din preliminariile europenelor feminine din decembrie, din cauza extinderii măsurilor de combatere a COVID-19 în Europa. Astfel, forul european a decis ca, în situația în care, din cauza măsurilor menționate, partidele nu pot avea loc în intervalul 25-29 martie, acestea să se desfășoare în prima săptămână din iunie.

Citește mai mult

Liga Suporterilor Vâlceni s-a supărat rău pe Federația Română de Handbal

Naționala feminină se află în aceste zile la Râmnicu Vâlcea, pentru stagiu de pregătire a turneului preolimpic de luna viitoare, din Muntenegru, unde va întâlni țara gazdă, Norvegia și Thailanda. Selecționata pregătită de Bogdan Burcea și Robert Licu va susține un joc-test miercuri, în compania campioanei SCM Râmnicu Vâlcea, partidă la care accesul publicului a fost interzis.

Citește mai mult

O nouă modificare în componența turneului preolimpic din Muntenegru

După ce Coreea de Nord s-a retras de la turneul preolimpic din Muntenegru, fiind înlocuită de Kazahstan, IHF a decis o nouă modificare, din cauza retragerii Chinei de la turneul din Ungaria. Astfel, echipa Kazahstanului a fost trimisă la Gyor, unde va întâlni Ungaria, Rusia și Serbia.

Citește mai mult

20 de jucătoare convocate la naționala feminină pentru primul stagiu de pregătire

Federația Română de Handbal a dat publicității lista celor 20 de jucătoare convocate la stagiul de pregătire din perioada 19-22 ianuarie, sub comanda noului cuplu de selecționeri, format din Bogdan Burcea și Robert Licu. Iată componența lotului care se va pregăti pentru turneul pre-olimpic din luna martie, din Muntenegru.

Citește mai mult

Criză la naționala feminină – niciunul din cei patru tehnicieni propuși de comisia tehnică nu poate prelua echipa !

FRH a convocat de urgență subcomisia tehnică de senioare pentru a rezolva problema antrenorului naționalei feminine de senioare, după ce s-a decis demiterea suedezului Tomas Ryde. Astfel, niciunul dintre cei patru antrenori propuși în ședința din 6 ianuarie nu poate fi numit în locul lui Ryde, din diverse motive

Citește mai mult

Campionatul Mondial Feminin / Statisticile echipei României înaintea grupelor principale

România a obținut o calificare pe care o putem califica drept miraculoasă în grupele principale ale campionatului mondial din Japonia. Zguduită din temelii de scandalul de doping de la Corona Brașov cu câteva zile înainte de turneul final, selecționata pregătită de Tomas Ryde a reușit să se ”adune” după înfrângerea categorică din partida cu Spania și să obțină calificarea în primele 12 echipe ale lumii.

Citește mai mult

Victorie chinuită cu Kazahstanul, urmează „finalele” cu Muntenegru și Ungaria

Conform așteptărilor, România a câștigat partida de marți cu Kazahstanul, dar a făcut-o greu, la capătul unui joc în care Cristina Neagu a fost menajată pentru meciul de foc de miercuri cu Muntenegru, deși probabil că ar fi trebuit ca ea să fie trimisă în teren în ultimele 5 minute.

Citește mai mult

Eșec umilitor cu Spania la primul meci de la mondialele din Japonia

Naționala de handbal feminin a României a debutat cu stângul sâmbătă la campionatele mondiale din Japonia, în partida împotriva Spaniei. Un joc de care se legau multe speranțe, una dintre acestea fiind găsirea unei formule optime de echipă, însă echipa noastră a arătat rău de tot și în apărare și în atac.

Citește mai mult

HAI, ROMÂNIA ! Naționala feminină debutează sâmbătă la campionatele mondiale contra Spaniei

Sâmbătă dimineață pornesc la drum campionatele mondiale de handbal feminin, care se vor disputa în Japonia, la Kumamoto. Prima zi programează 12 partide, câte trei în fiecare dintre cele patru grupe. Zguduită din temelii de scandalul de dopaj de la Corona Brașov, declanșat cu o zi înaintea plecării spre Japonia, naționala României va încerca să-și adune forțele.

Citește mai mult

România a pierdut cu Olanda în ultimul test dinaintea mondialelor / Tomas Ryde: Am fost surprins de cât de bine am evoluat în prima repriză

Naționala de handbal feminin a României a disputat marți cel de-al doilea joc de verificarea dinaintea startului campionatelor mondiale din Japonia. Selecționata pregătiră de Tomas Ryde a pierdut în fața Olandei, scor 23-32, după ce a condus la pauză cu 16-15.

Citește mai mult

Naționala feminină joacă duminică primul amical în Japonia, ce așteaptă Tomas Ryde de la acest meci

Ajunsă de joi în Japonia, naționala feminină va disputa duminică, de la ora 16.30 (9.30 ora României) primul joc de verificare, împotriva echipei japoneze Omron.  Iată ce a declarat, pentru Handbal Mania, selecționerul Tomas Ryde despre cum decurg pregătirile și ce așteptări are de la jocul de duminică.

Citește mai mult

Programul naționalei feminine în Japonia până la debutul mondialelor / Update: convocare în ultimul moment a unei jucătoare de la Brăila, Eliza Buceschi și Daria Bucur au rămas acasă !

Echipa națională de handbal feminin pleacă în cursul zilei de miercuri în Japonia, țara gazdă a campionatelor mondiale care vor începe pe 30 noiembrie, când jucătoarele pregătite de Tomas Ryde și Costică Buceschi vor întâlni Spania. România va evolua în grupa C, din care mai fac parte Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și  Kazahstan.

Citește mai mult