Montpellier a câștigat Trofeul Campionilor în Franța

Desfășurată în acest week-end în Montbéliard, competiția, disputată în sistem ”Final 4”, a adus în vitrina campioanei Europei primul trofeu al sezonului. Jucătorii pregătiți de Patrice Canayer au dominat în finala competiției pe Saint Raphael, echipa românilor Șimicu, Popescu și Fortuneanu. Având un avans de trei goluri la pauză (17-14), Montpellier a știut să gestioneze și mitanul secund, în ciuda jocului de atac în șapte propus de cei de la Saint Raphael. De notat și revenirea lui Mathieu Grebille care, după un an de absență, cauzată de o accidentare, evoluând pe postul de extremă stânga (în condițiile în care Guigou e accidentat, iar Grebille evoluase doar pe postul de inter) a marcat opt goluri, fiind desemnat și jucătorul finalei. De partea cealaltă, remarcații au fost Dani Sarmiento (6 reușite) și nou venitul Vadim Gayduchenko (7 goluri). În finala mică, Nantes a trecut de PSG cu 46-45, după exectuarea a trei serii de aruncări de la 7 metri, după ce scorul final fusese 34-34.

MONTPELLIER HB – SAINT-RAPHAËL 32:27 (17:14)

Montpellier : Gérard (7 / 20 dont 0/2), Portner (4 / 18, 1/4); Simonet (3/4), Caussé (2/3), Truchanovicius (4/7), Grébille (8/9), Pettersson (1/1), Richardson (1/3 dont 0/1), Kavticnik (2/3 dont 2/3 pén), Bonnefond (1/1), Faustin (0/1), Porte (3/8), Bingo (0/1), Afgour, Soussi (1/1), Mamdouh (4/5).

Saint-Raphaël : Demaille (9 / 29 aruncari 2/3 7M), Popescu (1 / 9, 0/1 pén); Șimicu, Mapu (5/7), Sarmiento (6/9 dont 4/4 pén), Lynggaard (0/2), Kolakovic (1/1), Jurka (2/2), Caucheteux (1/3 dont 1/2 pén), Vigneron (1/1), Toto, Trottet, Krakowski (1/1), Dipanda (3/5), Eponouh, Gayduchenko (7/11).

Semfinale spectaculoase

Desfășurate sâmbătă, semifinalele au oferit mult mai mult suspans decât finalele. Primul meci, PSG – Saint Raphael,  a oferit și prima surpriză a turneului: 25-26 (14-11). După ce au condus ostilitățile pe durata a 45 de minute, campioana Franței nu a avut nicio reacție în fața unei apărări mult mai solide, dar și a jocului de atac în 7 practicat de Saint Raph. Cealaltă semifinală a fost și mai deschisă. Ambele echipe au fost pe rând la conducere, de fiecare dată cu câte două goluri diferență. Finalul de meci a fost unul incendiar, găsind campioana Europei cu doar 4 jucători de câmp pe teren și având un gol mai puțin decât Nantes pe tabelă. Cu toate acestea, o eliminare la bancă pentru nantezi și un gol înscris în ultima secundă au dus partida la aruncările de la 7 metri. Gérard a făcut diferența, apărând două aruncări, și a dus-o pe Montpellier în finală.

Final de pregătiri

Chiar dacă turneul a fost unul oficial, cu un trofeu pe masă, pentru cele patru echipe prezente a fost o bună oportunitate de a se evalua înainte de începutul campionatului. Concluziile sunt împărțite: Paris dă impresia că încă se caută, cu un nou antrenor pe bancă. Pentru Saint Raphael, evolutiile sunt încurajatoare în perspectiva noului sezon, fiind una din candidatele la titlul de ”surpriza campionatului”. În ceea ce-i privește pe cei din Nantes, o concluzie ar fi pripită, în condițiile în care infirmeria lor e plină cu jucători importanți: Feliho, Gurbindo și Pechmalbec ! Cât despre Montpellier, puținele schimbări la nivelul efectivului indică stabilitatea care a consacrat-o, dar și faptul că ”dirijorul” Canayer știe ce partitură sa interpreteze pentru a menține echipa la înălțime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *