Dinamo debutează cu victorie în VELUX Champions League

Împinsă de la spate de un public senzațional, Dinamo București și-a luat revanșa miercuri în fața campioanei Norvegiei, după ce fusese învinsă de două ori în sezonul precedent de Champions League de Elverum. Prima repriză a fost plină de răsturnări de scor, cele două echipe succedându-se la conducere pe tabelă. Astfel, Dinamo a condus cu 5-3 în minutul 12, Elverum a preluat conducerea cu 7-6 în minutul 17, ”câinii roșii” au revenit în avantaj în minutul 23 (9-8), după care nordicii au înscris de 3 ori consecutiv. În cele din urmă, campioana României a intrat cu avantaj minim la cabine, datorită golului lui Gavriloaia. După pauză, Dinamo s-a dus la 3 goluri (14-11), pe fondul prestației foarte bune a portarului Missaoui, însă campioana Norvegiei a revenit și a egalat la 15 în minutul 42. În minutul 52, dinamoviștii au avut din nou 3 goluri avans (21-18), însă nordicii au egalat din nou, 23-23 în minutul 58, după un contraatac fructificat de Westby. Au urmat două goluri consecutive ale dinamoviștilor (Zulfic și Komogorov) și scorul era 25-23 la intrarea în ultimul minut al partidei, în care oaspeții au mai înscris o singură dată, prin Sandell, dar Șandru a închis tabela cu 3 secunde înainte de final.

Dinamo București – Elverum 26-24 (12-11)

Dinamo: Missaoui, Grigoraș – Bannour 5 goluri, Komogorov 4, Kuduz 4, Șandru 3, Gavriloaia 2, Descat 2, Zulfic 2, Savenco 2, Szasz 1, Mousavi 1, Negru, Alouini. Antrenor: Constantin Ștefan.

Elverum: Nergaard 1 gol – Sandell 7, Frederiksen 4, Gudjonsson 3, Linderud 2, Westby 2, Pettersen 2, Langaas 2, Orsted 1, Ekren, Poklar, Burud. Antrenor: Michael Apelgren.

În etapa a doua, Dinamo va juca în deplasare, pe 22 septembrie, la Abanca Ademar Leon, echipă ce a remizat în deplasare, pe terenul finlandezilor de la Riihimäen Cocks, scor 19-19.

Foto: eurohandball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *