HCM Slobozia și-a respectat statutul în deplasarea de la Bacău

HCM Slobozia a obținut duminică cea de-a patra victorie consecutivă, pe terenul ultimei clasate din seria A, Știința Bacău. Da, pare incredibil ca o fostă multiplă campioană și câștigătoare de cupă europeană să se zbată în subsolul eșalonului secund, dar se întâmplă de câțiva ani buni. Cu toate astea, echipa băcăuană a reușit să-și suprindă mult mai valoroasa adversară timp de 15 minute, cu o apărare avansată și agresivă. După 6-6 în minutul 15, însă, a început sarabanda de greșeli în tabăra gazdelor, care au mai înscris o singură dată până la finalul primei reprize. La asta s-a adăugat, evident, valoarea net superioară a jucătoarelor principalei favorite a seriei. În aceste condiții, ce a urmat a fost doar o formalitate, echipa lui Gheorghe Covaciu bifând o victorie fără emoții.

Știința Bacău – HCM Slobozia 18-31 (7-13)

Bacău: Uricaru, Robu – Aholtoae 6, Croitoriu 3, Ciobanu 2, Faig 2, Manoilă 2, Iștoc 1, Tală 1, Grigoriu 1, Onofrei, Verșescu, Andrieș. Antrenori: Ion Arsene, Georgiana Vîntu.

Slobozia: Savko, Oancea, Aron – Toma 6, Ivan 5, Dragu 4, Georgescu 3, Sava 3, Filip 3, Nicolae 2, Vartic 2, Obedeanu 1, Jlezi 1, Naumenko 1. Antrenori: Gheorghe Covaciu, Marius Milea.

Ne-au surprins, la început, cu apărarea avansată, noi nu eram pregătiți pentru asta neștiind echipa, dar pauza a fost un sfetnic bun, fetele și-au revenit și am câștigat. Oricum, am făcut o partidă destul bună, mai ales în repriza a doua și le felicit pe fete pentru dăruirea pe care au arătat-o, mai ales în partea a doua a jocului. Obiectivul nostru e promovarea, ne dorim să creștem de la joc la joc, acum știm toate echipele din serie și tratăm altfel jocurile, de-acum începe pentru noi adevărata competiție. Gheorghe Covaciu (antrenor HCM Slobozia)

Am reușit un joc frumos în primul sfert de oră, care a fost echilibrat, însă greșelile care au apărut după aceea au dus la acest rezultat. N-avem putere, fără interi e greu să joci, plus că azi am întâlnit o echipă foarte bună, cu extreme superbe, care ne-au ”rupt”. La apărarea noastră agresivă și destul de eficientă, am fost depășiți de extreme, mult mai puternice și mai tehnice. Principala noastră problemă e să reușim să ne antrenăm, fiindcă avem destul de puține fete la antrenamente, multe din ele lucrează, sunt lucruri care nu-s normale, dar pe care sper să le rezolvăm. Ion Arsene (antrenor Știința Bacău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *