Vâlcea învinge din nou campioana și confirmă că e echipa momentului / CSM București – SCM Rm. Vâlcea 19-22 (9-13)

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit marți după-amiază, în Polivalenta bucureșteană, într-o reeditare a Supercupei României, câștigată în august de vâlcence. Pe de o parte, așadar, dorința de revanșă a campioanei, iar pe de altă parte, dorința echipei pregătite de Florentin Pera de a demonstra că acel rezultat n-a fost o întâmplare. Echipa olteană a câștigat după un meci pe care l-a controlat în totalitate și a demonstrat că poziția de lideră a clasamentului nu e deloc o întâmplare.

Chiar dacă bucureștencele au început cu o paradă a Paulei Ungureanu și un gol pe contraatac al Majdei Mehmedovic, ambele în primul minut, echipa vâlceană a revenit și a punctat de 3 ori consecutiv, ceea ce l-a determinat pe suedezul Magnus Johansson să ceară primul time-out în minutul 7. Cu toate acestea, oaspetele s-au desprins la 7-3 în minutul 13, după golul Irinei Glibko, asta și după câteva parade spectaculoase ale Iuliei Dumanska, iar Marta Lopez a făcut 8-3 pe contraatac în minutul 16. Irezisitibile la linia de 9 metri, vâlcencele au menținut avansul de 5 goluri și în inferioritate numerică, în minutul 23 tânăra Diana Ciucă a parat un 7 metri al Cristinei Neagu, iar Gavrilă a dus scorul la 12-6 un minut mai târziu. SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat cu avantaj de 4 goluri o primă repriză în care a fost net superioară fostei campioane a Europei.

Vâlcea a făcut 15-10 în minutul 35, după un contraatac fructificat de Cristina Florica, dar campioana s-a apropiat la 14-16 în minutul 42, după un contraatac valorificat de Radicevic, iar Florentin Pera a cerut time-out. În minutul 50, oaspetele conduceau cu 18-16, Vasileuskaya a ratat de pe semicerc în minutul 54, apoi Ciucă a apărat a patra aruncare de la 7 metri, executată de Radicevic. Glibko a  torpilat poarta campioanei și a făcut 20-17 în minutul 56, Dumanska a închis poarta, iar cu 90 de secunde înainte de final oaspetele aveau în continuare 3 goluri, 21-18. Oaspetele au gestionat perfect finalul de meci și au obținut o victorie absolut meritată și conformă cu cele întâmplate pe teren.

A fost un joc strâns, însă adversarele noastre au avut mai multă concentrare decât noi în anumite situații. Campionatul nu e jucat, noi mai avem șansa noastră, pe care ne-o vom juca până la capăt. Magnus Johansson (antrenor CSM București)

Foto: Facebook CSM București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *