SCM Craiova câștigă în Germania / Bogdan Burcea: ”Am ridicat nivelul prestației în apărare, dar în atac încă avem de suferit”

Handbalistele de la SCM Craiova și-au respectat statutul de deținătoare ale Cupei EHF și s-au impus în deplasare, în prima manșă a turului al treilea preliminar al competiției. Chiar dacă Borussia Dortmund a început mai bine, conducând cu 6-3 în minutul 14, craiovencele au echilibrat partida, cele două echipe terminând prima repriză la egalitate. Craiova a luat conducerea în minutul 40, 13-12, a avut și 14-12, însă gazdele au revenit la conducere, 15-14, în minutul 51. Finalul partidei a aprținut echipei lui Bogdan Burcea, care, din păcate, a pierdut-o pe Andreea Ianăși, care a suferit o fractură la capătul contratacului pe care l-a fructificat în minutul 56, după ce a fost împinsă de o adversară.

A fost un meci foarte greu și, contrar celor prezentate de alții, eu zic că Borussia e o echipă extrem de solidă,  disciplinată și foarte puternică din punct de vedere fizic. Diferența putea fi mai mare în favoarea noastră, dar am fost dezamăgit de prestația cuplului de arbitri britanici. Din păcate, Ianăși are fractură și soluțiile noastre sunt din ce în ce mai puține. Sper să revină Trifunovic până la meciul retur sau chiar până la cel cu Baia Mare din campionat, pentru a putea avea mai multe opțiuni. S-au înscris puține goluri fiindcă Clara Woltering a avut o evoluție foarte bună, e un portar excepțional, însă și la noi Flori Stanciu și fetele din apărare au jucat foarte bine. Referitor la șansele de calificare, nu m-aș hazarda, suntem și am fost întotdeauna clubul care încearcă mai mult să facă decât să vorbească. Echipa germană nu se va deplasa la Craiova în vacanță, vor veni să se califice, însă și noi suntem hotărâți să ne calificăm, în fața propriilor suporteri, în grupele Cupei EHF, pentru a doua oară consecutiv. Încă suntem departe de ceea ce putem dezvolta ca joc, am ridicat nivelul prestației în apărare, dar pe fazele de atac încă avem de suferit. Bogdan Burcea (antrenor SCM Craiova)

Borussia Dortmund – SCM Craiova 17-19 (9-9)

Dortmund: Woltering, Duijndam, Ten Holte – Huber 5, Grjseels 5, van Kreij 2, Stockschlader 2, Mansson 1, A. Muller 1, C. Muller 1, Fujita, Weisheitel, Einarsdottir, Kriese, Bleckmann, Kockel. Antrenor: Norman Rentsch.

Craiova: Stanciu, Dzhukeva, Curmenț – Țicu 6, Zamfir 4, Șelaru 3, Vizitiu 1, Seric 1, Gjorgijevska 1, Ianăși 1, Tătar 1, Tănasie 1, Nikolic, Trifunovic, Stoican. Antrenor: Bogdan Burcea.

Foto: sportuldoljean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.