Campioana pierde la Călărași după un meci spectaculos

Meci spectaculos la Călărași, în epilogul etapei a XII-a a Ligii Zimbrilor, în care campioana Dinamo a suferit a treia înfrângere în campionat, în fața unei echipe extrem de motivate, care a meritat din plin victoria. Din nou, unul din protagoniștii succesului gazdelor a fost portarul George Șelaru și poate că la nivelul porții s-a făcut diferența, fiindcă portarii campioanei au avut prestații modeste. De asemenea, de notat o nouă evoluție  foarte bună a tânărului coordonator Dragoș Hanțaru, care, în mod normal, nu ar trebui să lipsească din lotul României la următoarele jocuri oficiale.

Dunărea Călărași a început în trombă și, la adăpostul numeroaselor intervenții ale lui George Șelaru, a reușit să se desprindă la 8-3 în minutul 12 și 11-5 în minutul 16. Dinamoviștii au părut descumpăniți de avântul și entuziasmul gazdelor, dar au izbutit să reducă diferența la doar trei goluri la pauză. Campioana a izbutit să egaleze în repriza secundă, însă călărășenii s-au desprins din nou la 2 lungimi, 24-22, după o aruncare senzațională de la 9 metri a tânărului Dragoș Hanțaru, cel anunțat indisponibil de clubul de la Dunăre în dimineața meciului. Mai mult, un alt ex-băcăuan, Victor Vartic, a reușit o intercepție și a făcut 25-22 pe contraatac două minute mai târziu, iar Constantin Ștefan a cerut time-out. N-a fost de mare folos, fiindcă același Hanțaru a făcut 29-24 în minutul 53, iar la 29-25, în minutul 55, gazdele au cerut tine-out, iar Rică Pârâianu a pus mâna pe camera televiziunii publice, care încerca să transmită indicațiile antrenorului Bebeshko. Șelaru a apărat un 7 metri la 30-26, în minutul 57, Dunărea obținând apoi o victorie concludentă și absolut meritată.

Dunărea Călărași – Dinamo București 33-29 (17-14)

Călărași: Șelaru, Rusu – Hanțaru 9, Dospinescu 6, Nosrati 5, G. Bujor 5, Vartic 2, Soare 2, M. Bujor 2, Dumitriu 1, Radojkovic 1. Antrenor: Serhyi Bebeshko.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui, Grigoraș – Descat 7, Kuduz 5, Gavriloaia 4, Acatrinei 4, Negru 2, Szasz 2, Alouini 2, Savenco 1, Șandru 1, Komogorov 1, Zulfic, Mousavi, Dima. Antrenor: Constantin Ștefan.

Foto: Facebook Dunărea Călărași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *