Oh là là, ce recital ! România bate Germania după o evoluție entuziasmantă

România a câștigat și cel de-al doilea meci de la europenele din Franța, dar nu oricum, ci în stil de mare echipă și nu în fața oricui, ci a formației care a învins cu două zile în urmă Norvegia. Ambros Martin a făcut alegerile cele mai bune pentru acest meci, Denisa Dedu a fost excelentă în poartă (fiind declarată MVP-ul meciului), Eliza Buceschi a făcut un nou joc senzațional, în timp ce Cristina Neagu a intrat în istorie, devenind cea mai bună marcatoare din istoria europenelor. Ce ne puteam dori mai mult de la acest meci ?

Ca și în meciul cu Cehia, echipa noastră a avut un început furibund, iar în minutul 5 conducea deja cu 5-1. Cu o Denisa Dedu excelentă în poartă, România s-a desprins la 5 goluri în minutul 22, 12-7, după un 7 metri obținut de Chiper și transformat de Buceschi. Au urmat câteva imprecizii ale echipei lui Ambros Martin pe faza de atac, iar nemțoaicele au înscris de trei ori la rând în următoarele trei minute. Problemele majore ale echipei noastre au apărut doar pe repunerile rapide ale adversarelor, însă, în general, defensiva română și-a făcut treaba bine pe atacul pozițional al Germaniei. România a încheiat prima repriză cu un avantaj de 3 goluri, cu un procentaj de reușită al aruncărilor de 61%, în timp ce Denisa Dedu, titularizată în poartă a avut 44%.

După o minge agățată ca un veritabil pivot de baschet, Crina Pintea a înscris pentru 19-14 în minutul 39, asta după ce Denisa Dedu și-a continuat recitalul în poartă. Diferența a crescut la 6 goluri două minute mai târziu, 21-15, după golul Anetei Udriștoiu, iar fenomenala Eliza Buceschi a transformat un 7 metri pentru 22-15 două minute mai târziu, după care Denisa Dedu și-a încununat evoluția magistrală cu un gol din poartă-n poartă și s-a făcut 23-15. Cristina Laslo a făcut 25-16 în minutul 49, apoi, chiar dacă a luat piciorul de pe accelerație, România a câștigat fără emoții la 5 goluri, arătând că este o forță. Și un ultim amănunt foarte important: o mare echipă ca a României are suporteri pe măsură, românii prezenți la Brest dominând din nou atmosfera în sală ! Felicitări !

România – Germania 29-24 (14-11).

România: Dedu (1 gol / 1 șut; 13 intervenții / 35 șuturi), Dumanska (0 interv. / 1 șut) – Buceschi (11 goluri / 13 șuturi), Neagu (5/12), Pintea (4/5), Geiger (3/5), Udriștoiu (2/2), Florica (2/4), Laslo (1/1), Perianu (0/1), Ardean Elisei (0/1), Chiper, Băcăoanu, Dragut. Antrenor: Ambros Martin.

Germania: Eckerle (5 intervenții / 25 șuturi), Roch (2 interv. / 9 șuturi) – Behnke (8 goluri / 10 șuturi), Bolk (3/8), Weigel (2/2), Geschke (2/2), Berger (2/4), Smits (2/6), Stolle (2/6), Schmelzer (1/2), Grossmann (1/3), Muller (1/1), Zapf (0/1), Grijseels, Schulze. Antrenor: Henk Groener.

Foto: facebook Cristina Neagu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *