CSU Craiova e prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României

CSU Craiova și Unirea Sânnicolau Mare s-au întâlnit în primul meci al optimilor Cupei României, o dispută a ambițiilor, cele două formații fiind adversare și în seria C a eșalonului secund masculin. Este de apreciat faptul că televiziunea publică a decis să transmită în direct această partidă care, chiar dacă nu s-a ridicat la nivelul celor din primul eșalon, a oferit destule faze frumoase și cu siguranță că jucătorii celor două echipe au avut o motivație în plus datorită acestui lucru.

Craiova a început mai bine și s-a distanțat la 7-3 în minutul 11, profitând atât de numeroasele inexactități ale bănățenilor pe faza de atac, cât și de găurile din apărarea acestora. Oaspeții au solicitat time-out, dar lucrurile nu s-au îmbunătătițit, iar Ianăși a dus scorul la 11-4, în minutul 15, la capătul unui contraatac. Unirea și-a îmbunătățit evoluția pe finalul primei reprize, mai ales în apărare, iar în minutul 25, Morar a înscris pe pătrundere, reducând diferența la doar 3 goluri, 13-10 pentru gazde, însă craiovenii au intrat cu 5 goluri avans la pauză.

Unirea a înscris de trei ori consecutiv în primele patru minute ale reprizei secunde, ratând apoi de două ori ocazia de a se apropia la un singur gol, în situații de unu la unu cu portarul Gheorghiță, care a intervenit salvator. Gazdele au menținut constant un avans de 2-3 goluri, bănățenii au mai irosit de câteva ori ocazia de a reduce diferența la un singur gol și, în cele din urmă, echipa olteană a obținut o victorie meritată, nu înainte ca Luntraru să arunce spectaculos, la vinclu, în minutul 59.

CSU Craiova – Unirea Sânnicolau Mare 27-26 (16-11)

Craiova: Gheorghiță – Luntraru 9, Ianăși 5, A. Păun 4, Gușatu 4, Iovănescu 2, Mănescu 1, Ruseanu 1, Zarițchi 1, Mitran. Antrenor: Cătălin Popescu.

Sânnicolau Mare: Dărăbuț, Hegedus – Cosoi 6, Roosz Suba 6, Drăgănescu 4, Parasca 3, Pascari 3, Morar 2, Cristea 1, Mutu 1, Vișan, Perdei, Balog, Hiticas. Antrenor: Jozsef Roosz Suba.

Foto: sportuldoljean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *