Steaua învinge Constanța și merge în sferturile Cupei României / Rudi Stănescu a acuzat arbitrajul

Probabil că cel mai tare meci din optimile Cupei României s-a disputat duminică, la Chiajna, între CSA Steaua București și AHC Dobrogea Sud Constanța. Începutul de meci a aparținut oaspeților care, în min.6 conduceau cu 4 goluri la 0 în urma unei apărări agresive și a ratărilor steliștilor. Ovidiu Mihăilă ia time-out, avertizându-i pe băieții săi că ”meciul a început”. Dar la faza următoare se dictează forțare la Humet și Dobrogea Sud marchează al cincilea gol prin Chikovani. În min.8 Humet reușește să marcheze pentru prima oară în poarta constănțenilor. Florea reduce din diferență în min.10, marcând pentru 2-5. În min.13, Steaua se apropie la un gol, perforând poarta adversă de 3 ori consecutiv (4-5). În urma unei ratări a lui Kevic, Steaua marchează prin Georgescu și egalează la 5. În min.16, gazdele trec în avantaj prin golul lui Vujic pentru 7-6. Echipele merg cap la cap. În min.19 se remarcă Babasafari printr-un gol dat în poarta goală. Steaua recuperează o minge și în min.20 Grbovic marchează pentru 9-7. Dobrogea Sud ia timeout și antrenorul le cere concentrare maximă remarcând confuzia din rândul sportivilor săi. După momentul de respiro, constănțenii marchează de 2 ori și egalează la 9 prin Cutura și Nistor. Până la finalul reprizei, cele 2 echipe s-au succedat la conducere, diferența dintre cele 2 echipe nefiind mai mare de un gol. La acest lucru au contribuit și intervențiile celor 2 portari. Repriza  se termină cu scorul  13-13.

Repriza a doua începe cu o ratare a oaspeților și golul lui Grbovic pentru 14-13. Apoi Roșu marchează pentru 15-13. În min.33, Stavositu duce Steaua la un avans de 3 goluri, deși Humet era eliminat. La timeout-ul constănțean, antrenorul le cere băieților să se liniștească și să fie atenți la finalizare. După 7 min.de la începrea reprizei, marchează Dobrogea Sud prin Vujovic pentru 16-14 și Mihăilă cere timeout. În min.39, Steaua are 7m, dar Iancu apără la Florea. Constănțenii marchează de 3 ori consecutiv și egalează la 17 în min.43. deși au condus prin 2 goluri în min, 47 prin reușitele lui Grbovic și Humet, Dobrogea Sud reușește să egaleze prin golurile lui Nikolic. În min.49, oaspeții trec în avantaj pentru prima dată în această repriză prin reușita lui Nikoloc (21-22). În min.54, la scorul 24-23, Stănescu are o dublă paradă la o lovitură de la 7m executată de Cutura și menține Steaua în avantaj de un gol, distanță păstrată până în min.58, când antrenorul constănțenilor cere time-out. În min. 60, Steaua se distanțează la 2 goluri prin Georgescu și Buricea este eliminat. Mihăilă cere timeout și le spune băieților să stea mai mult în atac. Grbovic marchează pentru 27-24, iar Stavrositu primește cartonaș roșu pentru că a aruncat mingea în tavanul sălii, deși mai erau câteva secunde din meci.

Constanța a contestat arbitrajul cuplului Ghiorghișor – State, prin vocea președintelui Rudi Stănescu: ”A fost un derby frumos, un meci foarte bun, viciat de cei doi arbitri. Consider că am fost dezavantajați pe parcursul jocului. Sunt faze care nu se văd la televizor, dar noi le-am simțit de acolo, de pe margine. Au greșit mai mult împotriva noastră. Arbitrii nu s-au ridicat la înălțimea acestui meci și au influențat rezultatul”. (sursa: hcdobrogeasud.ro)

CSA Steaua București – AHC Dobrogea Sud 27-24 (13-13)

Steaua: Stănescu (1 gol), Babafari – Grbovic 7, Humet 5, Georgescu 4, Florea 3, Milosevic 2, Roșu 2, Mohsen 1, Stavrositu 1, Vujic 1, Becheru, Constantina, Johannson, Merla, Răpciugă, Vegar. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Dobrogea Sud: Iancu, Mitrevski – Cutura 5, Malinovic 5, Buricea 3, Nikolic 2, Chikovani 2, Nistor 2, Vujovic 2, Mladenovic 1, Markoski 1, Toma 1, Kevic,  Mocanu, Susanu. Antrenor Zvonko Sundovski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *