Exclusiv / Manuel Montoya: ”Putem crește având încredere în forțele noastre, luptând și comportându-ne ca o echipă”

Handbal Mania a realizat un interviu cu selecționerul naționalei de handbal masculin, Manuel Montoya, la finalul turneului ”4 Nations Cup”, disputat în Polonia, care a fost precedat de un cantonament de o săptămână, desfășurat în București.

Rep.: Pentru început, spuneți-ne câteva cuvinte despre meciul cu Polonia, în care au fost ceva probleme pe faza de atac în primele 20 de minute, care au amintit de meciul cu Portugalia…

Manuel Montoya: Într-adevăr, nu am avut un început foarte bun în atac, însă polonezii au marcat primul gol în minutul 3, ceea ce arată că defensiva noastră a fost solidă. În atac, nu am fost preciși în aruncări, dar au fost și câteva decizii discutabile ale arbitrilor, care au generat o oarecare stare de nervozitate în jocul nostru. Prin efortul tuturor jucătorilor, am reușit să revenim și e păcat că am pierdut la aruncările de departajare, însă echipa a muncit din greu pentru egalul înregistrat la finalul celor 60 de minute.

Rep.: Cum ați caracteriza această perioadă de pregătire, unde ați progresat și unde mai e de lucru ?

M.M.: Impresia generală a staff-ului și a jucătorilor este că suntem în progres și jucăm mereu cu gândul la victorie, iar evoluțiile noastre la turneul din Polonia au fost bune. Cred că perioada de cantonament a fost una productivă, iar meciurile din Polonia au fost rezultatul muncii de calitate a jucătorilor, astfel încât, după cum spuneam și după meciul cu Cehia, jocul echipei crește încet-încet, îndreptându-se către ceea ce mi-aș dori eu. Poate că în atac am avut un joc mai colectiv, acesta fiind unul din lucrurile pe care vreau să le implementez, fiindcă nu ne putem baza pe geniul vreunui jucător, ci toată lumea trebuie să muncească pentru toată lumea. Toți jucătorii au dat ce au avut mai bun la antrenamente și la meciuri și nu ar fi corect să evidențiez pe cineva anume, succesele sunt ale grupului, handbalul fiind un sport de echipă.

Rep.: Ce urmează la începutul anului viitor ?

M.M.: Ne vom reuni pentru o perioadă de antrenament, între 4 și 10 ianuarie, iar de pe 10 ianuarie vom participa la un turneu în Slovacia, alături de țara gazdă și Olanda. Obiectivul nostru, atât pentru antrenamente, cât și pentru meciuri, este a ne îmbunătăți jocul, cu convingerea că putem crește având încredere în forțele noastre, luptând și comportându-ne ca o echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *