România a pierdut în fața Poloniei la aruncările de departajare

Naționala de handbal masculin a României a pierdut la aruncările de departajare finala turneului ”4 Nations Cup” în fața Poloniei, o echipă care e departe de zilele sale de glorie, fiind învinsă cu două luni în urmă de Israel în preliminariile EURO 2020.

Echipa României a avut un început foarte slab pe faza de atac, ce ne-a adus aminte de partida de tristă amintire din Portugalia. Defensiva a compensat, însă, lipsa de inspirație a ofensivei, dar polonezii au avut la un moment dat 4 goluri avans, 5-1 în minutul 15. Două contraatacuri fructificate de Onyejekwe au redus diferența la un singur gol în minutul 20, după care introducerea lui Andrei Buzle a adus o viteză în plus atacului nostru pozițional. Negru a egalat la 8 dintr-o aruncare de la 7 metri, iar Buzle a adus România în avantaj la pauză, cu câteva secunde înainte de finalul primei reprize.

România a început bine repriza secundă și a înscris în 17 minute de 10 ori, adică tot atât cât marcase în toată prima repriză. Ai noștri s-au aflat mai tot timpul în avantaj, dar polonezii au preluat conducerea cu 23-22 în minutul 57, beneficiind și câteva mici cadouri din partea arbitrilor. Handbaliștii români au revenit, Bujor a înscris și a adus din nou România în avantaj, 24-23, cu un minut înainte de final, dar gazdele au egalat din extrema stângă. România a avut atacul în ultimele 17 secunde, după un time-out solicitat de Manuel Montoya, însă nu a reușit să înscrie, chiar dacă a atacat cu 7 jucători de câmp.

În cele din urmă, meciul a fost decis la aruncările de departajare și a fost nevoie ca fiecare echipă să execute câte opt. România a transformat 5 (Csepreghi 2, Onyejekwe, Căbuț, Racoțea), dar a ratat 3 (Grigoraș, Negru, Onyejekwe), în timp ce polonezii au ratat de doar două ori.

Polonia – România 30-29 (9-10, 24-24)

România: Iancu, Vasile – Negru 6, Bujor 5, Csepreghi 3, Onyejekwe 3, Racoțea 3, Mănescu 3, Căbuț 3, Buzle 1, Grigoraș 1, Becheru 1, Dumitriu, Fotache, Bodor. Antrenor: Manuel Montoya.

Foto: pressfocus.pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *