Steaua câștigă la Bacău și rămâne în lupta pentru podium

Vicecampioana Steaua a reușit să câștige primul meci din acest an din Liga Zimbrilor pe terenul nou-promovatei CSM Bacău, echipă ce i-a pus câteva probleme, în pofida diferenței de valoare. Astfel, băcăuanii au avut un început furibund, conducând cu 5-2 în minutul 8 și cu 10-8 în minutul 19. Cu o linie de 9 metri extrem de solidă, steliștii au intrat în avantaj de două goluri la pauză, nu înainte ca tânărul portar Merlă să aibă două intervenții spectaculoase în situații de 1 la 1 cu adversarii. Pe fondul numeroaselor erori din atacul pozițional al gazdelor, care resimt acut lipsa unor aruncători redutabili ”de afară”, bucureștenii s-au desprins în debutul reprizei secunde, ajungând la 27-20 în minutul 48. Băcăuanii au reușit să revină la minus trei (25-28, min. 54 și 26-29, min. 56), dar atât, valoarea superioară a vicecampioanei, cu Merlă foarte inspirat în poartă, având câștig de cauză. La fel de-adevărat este că poarta băcăuană a fost cvasi-inexistentă, fiind cumva surprinzătoare decizia băncii tehnice băcăuane de a-l trimite în teren pe Crăciunescu doar în ultimele 7 minute. De asemenea, băcăuanii au avut destule probleme la atacul pozițional, fiind sancționați de trei ori cu joc pasiv.

CSM Bacău – Steaua București 26-30 (14-16)

Bacău: Tamaș, Freiwald, Crăciunescu – M. Cotinghiu 6, Păunescu 5, Păunică 3, Tărîță 3, Sadovyi 3, Maksimov 2, Drăgan 1, Serhel 1, Juverdianu 1, Tudorancea 1, Gal, Bologa, Dascălu. Antrenor: Eden Hairi.

Steaua: Babasafari, Merlă – Vujic 10, Vegar 5, Georgescu 5, Grbovic 3, Roșu 2, Aslanian 2, Florea 2, Răpciugă 1, Johannson. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *