Foto-video / Vâlcea câștigă fără probleme la Piatra Neamț, ce a declarat Florentin Pera despre meciul de cupă, dar și despre ”finala” campionatului, cu CSM București

Duminică, la Piatra Neamț, a avut loc o mică sărbătoare a handbalului, așa cum ar trebui să fie fiecare meci de Cupa României, mai ales în orașe unde handbalul de primă ligă e istorie și nici perspective să revină acolo nu sunt. Mai mult de 1000 de spectatori au venit la meciul gazdelor cu lidera la zi din Liga Florilor și cu siguranță că au făcut alegerea bună. Evident că au venit oameni și de la Roman, acolo unde Florentin Pera a avut rezultate remarcabile și unde lumea nu l-a uitat, dar nici tehnicianul vâlcean pe romașcani, cu care s-a întreținut îndelung înaintea jocului. Au fost și câteva micuțe majorete, a fost și fotografia de grup dinaintea partidei, dar s-a jucat și handbal. Chiar dacă a venit fără câteva jucătoare de bază, iar antrenorul Pera a mai menajat alte câteva handbaliste, neintroducându-le la Piatra Neamț, echipa vâlceană a luat jocul în serios, deși dacă a găsit mai greu drumul spre gol, înscriind pentru prima dată în minutul 7. În rest, jucătoarele trimise de Florentin Pera în teren și-au făcut treaba cu seriozitate, cun un plus pentru Maria Gavrilă, care a fost și golgetera partidei. De cealaltă parte, tânăra echipă pietreană a vrut, dar n-a prea putut, diferența dintre cele două echipe fiind foarte mare, chiar și atunci când Vâlcea le-a avut în teren pe junioarele Stamin și Bălăceanu. SCM Râmnicu Vâlcea merge la pas în optimile Cupei României, dar toate gândurile echipei oltene se îndreaptă către marele meci cu CSM București, de pe 13 martie.

HCF Piatra Neamț – SCM Râmnicu Vâlcea 21-37 (9-17)

Piatra Neamț: Fârțescu, Munteanu – Oancea 7, Creangă 3, Dorneanu 3, Dâdă 3, Miron 2, Roșca 2, Ababei 1, Popa, Rusu. Antrenor: Dan Valentin.

Vâlcea: Blazek, Ciucă – Gavrilă 9, Popa 4, Glibko 4, Stamin 4, Badea 4, Craiu 4, Bălăceanu 3, Pricopi 3, Petrovic 2, Khouildi, Florica. Antrenor: Florentin Pera.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *