Lidera Ligii Zimbrilor pusă în mare dificultate la Bacău / Declarații după meci

Ceea ce se anunța a fi cel mai dezechilibrat meci al etapei a 23-a, între penultima clasată și lidera Ligii Zimbrilor, a fost o partidă pe muchie de cuțit, decisă în ultimele minute. După cum recunoștea după joc și Laurențiu Toma, constănțenii au intrat în sala din Bacău cu gândul că sunt deja câștigători, însă, după ce au condus cu 4-2 în minutul 7 și 5-4 în minutul 8, băcăuanii au preluat conducerea și, mai mult, s-au desprins la 5 goluri: 12-7, 13-8 și 14-9. Cu ex-constănțeanul Robert Gal în mare formă (6 goluri în prima repriză), cu Mihai Cotinghiu foarte inspirat la coordonare, cu Richard Freiwald la fel de inspirat în poartă și cu tânărul Andrei Drăgan evoluând fără complexe, gazdele au zburdat în prima repriză în fața unei echipe care nu s-a regăsit în primele 30 de minute. De notat că, în prima repriză, cea mai bună a sa din acest sezon, CSM Bacău a folosit doar handbaliști români, ”stranierii” fiind accidentați.

Constanța a trecut din nou la conducere în minutul 39 (19-18) și s-a desprins la 25-23 în minutul 49, însă băcăuanii au revenit cu trei goluri consecutive în următoarele 3 minute, părând capabili să realizeze marea surpriză. În cele din urmă, plusul de experiență al oaspeților și-a spus cuvântul, lidera Ligii Zimbrilor reușind, în final, să plece de la Bacău cu toate punctele. Bacăul a făcut, însă, cel mai bun joc din acest sezon, arătând că potențialul echipei este mult peste penultima poziție din clasament. Aceasta, în condițiile în care jocul a fost dus în doar 8 jucători de câmp, iar postul de inter dreapta, de exemplu, a fost acoperit de o extremă, e vorba de Alex Tărîță.

CSM Bacău – HC Dobrogea Sud Constanța 28-31 (16-15)

Bacău: Freiwald, Tamaș, Crăciunescu – Gal 8, M. Cotinghiu 7, Drăgan 6, Tărîță 4, Păunescu 2, Bologa 1, G. Cotinghiu, Serhel. Antrenor: Eden Hairi.

Constanța: Mitrevski, Saldatsenka – Kevic 8, Mladenovic 6, Toma 5, Vujovic 4, Nikolic 3, Malinovic 3, Buricea 1, Chikovani 1,  Csog, Markoski, Ignat, Susanu. Antrenor: Zvonko Sundovski.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *