Înfrângere la limită în Lituania, șansele la calificare rămân minime

România a pierdut la limită duminică în Lituania, rezultat care nici nu crește, nici nu scade șansele de calificare ale naționalei masculine la EURO 2020, însă acestea sunt foarte mici încă de joi, când Portugalia a învins Franța. Manuel Montoya a făcut mai multe modificări în lot față de partida de la Târgoviște, dar România a început slab partida, cu probleme mari pe atacul pozițional, iar tehnicianul spaniol a cerut primul time-out încă din minutul 9, când gazdele se desprinseseră la 4-2, asta în condițiile în care și Iancu scosese 3 mingi. Rotaru a egalat la 5 în minutul 13, după ce ai noștri au crescut viteza în pozițional, cu Szoke la coordonare, pentru ca Csog să aducă România în avantaj în minutul 15, pe contraatac. Cele două echipe au mers apoi cap la cap, înscriind foarte puțin, lituanienii au irosit și un 7 metri, dar au trecut în avantaj în minutul 27, 11-10, după un gol de la distanță înscris de Babarskas, avantaj păstrat până la pauză. A fost o primă repriză în care atacul nostru pozițional a fost în multe rânduri lent, iar aruncătorii de la distanță au fost adesea blocați de apărarea adversă. Defensiva, în schimb, a funcționat bine, iar Ionuț Iancu și-a făcut treaba din plin, ca și la Târgoviște.

Lituanienii s-au desprins la 2 goluri în debutul reprizei secunde, România a egalat la 15 în minutul 36, însă gazdele s-au dus la 20-17 în minutul 46, prin fostul pivot al Energiei Târgu Jiu, Stankevicius, asta după câteva ratări ale tricolorilor noștri. Din păcate, problemele din atacul pozițional al României au persistat, în defensivă s-au recuperat prea puține mingi pentru a oferi ocazia înscrierii unor goluri ușoare, iar paradele lui Ionuț Iancu n-au fost suficiente pentru un rezultat favorabil la Klaipeda. România rămâne pe locul 3 datorită rezultatelor directe împotriva Lituaniei, însă șansele de calificare de pe această poziție sunt minime, în condițiile în care naționala noastră nu are niciun punct în meciurile cu Franța și Portugalia, iar golaverajul împotriva acestora este minus 18. Ultimele două meciuri din preliminarii vor avea loc pe 13 iunie, la București, cu Portugalia, și pe 16 iunie, la Nantes, cu Franța. Matematic, cu 3 puncte în cele două jocuri putem spera, practic… Vom vedea.

Lituania – România 24-23 (12-11)

Lituania: Morkunas, Rasimas – Babarskas 5, Pleta 4, Dumcius 3, Malasinkas 3, Grosas 2, Stankevicius 2, Urbonas 2, Petreikis 1, Simenas 1, Virbauskas 1, Bernatonis. Antrenor: Mindaugas Andriuska.

România: Iancu, Șelaru – Grigoraș 6, Csog 5, Bujor 4, Rotaru 4, Racoțea 2, Soare 1, Szoke 1, Militaru, Căbuț, Fotache, Buzle, Mănescu. Antrenor: Manuel Montoya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *