Exclusiv / Asma Elghaoui: ”Handbalul e mai mult decât un sport, este viața mea”

Una din noile jucătoare care vor evolua pentru SCM Râmnicu Vâlcea în viitoarea ediție a Champions League este tunisianca Asma Elghaoui. Născută la Monastir pe 29 august 1991, noul pivot al echipei lui Florentin Pera are un palmares impresionant, cucerind două trofee în ultimele două sezoane: Champions League cu Gyor în 2018 și Cupa EHF cu Siofok în această lună. Handbal Mania a realizat un interviu cu handbalista tunisiancă din care veți afla cum privește handbalul, ce alte pasiuni are, dar și care sunt colegele ei preferate și antrenorul favorit.

Rep: Cum ai început să joci handbal ?

Asma Elghaoui: Am început la 14 ani, în orașul meu natal, datorită unei colege de școală care m-a dus pentru prima dată la un antrenament al unei echipe locale.

Rep.: La ce echipe ai jucat până acum ?

A.E.: În Tunisia am jucat pentru Monastir, Rejiche, Mahdia și Megrine, apoi la Nimes, în Franța, la Dinamo Volgograd în Rusia și în Ungaria la Eto Gyor și Siofok.

Rep.: Care a fost cel mai fericit moment al carierei tale de până acum ?

A.E.: În primul rând, câștigarea Champions League cu Gyor, apoi cucerirea Cupei EHF cu Siofok.

Rep.: Ce știi despre handbalul românesc ?

A.E.: Am auzit multe lucruri bune despre handbalul din România, de altfel am și avut trei colege românce în ultimii doi ani. Știu că aveți un campionat puternic, în care toate echipele joacă la un nivel ridicat, se pune accent pe aspectul fizic, iar asta îmi place foarte mult.

Rep.: Ce înseamnă handbalul pentru tine ?

A.E.: Oh, handbalul e viața mea, e pasiunea mea, pentru mine este totul, n-aș putea trăi fără handbal. Pentru mine, e mai mult decât un sport.

Rep.: Care e mâncarea ta preferată ?

A.E. Nu sunt pretențioasă la mâncare, dar favoritele mele sunt pastele.

Rep.: Filmul preferat ?

A.E.: A Star Is Born. Ador să mă uit la filme, mi se întâmplă să pierd nopți întregi făcând asta.

Rep.: Ce muzică îți place ?

A.E.: Rap, R&B și pop.

Rep.: Care au fost până acum colegele tale favorite și antrenorul preferat ?

A.E.: Colege – Estelle Nzeminko, Camille Aoustin, Denisa Dedu, Mireya Gonzales, Silje Solberg, Gabriela Perianu. Antrenorul meu favorit a fost Ambros Martin.

Rep.: În final, transmite un mesaj suporterilor noii tale echipe.

A.E.: Sunt nerăbdătoare să-i întâlnesc, fiindcă am auzit numai lucruri frumoase despre ei, despre cât sunt de fanatici și de atașați de echipă, abia aștept să simt atmosfera de la Râmnicu Vâlcea. Sper să ne susțină și mai mult în sezonul care urmează, pentru a ne atinge obiectivele împreună. Suporterii au fost întotdeauna sursa mea de energie, îmi plac la nebunie sălile gălăgioase, care mă fac mai determinată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *