Slobozia scapă printre degete victoria la revenirea în Liga Florilor

Liga Florilor a debutat sub semnul remizelor, cea de-a doua partidă din noua ediție de campionat încheindu-se cu același rezultat ca și prima. HCM Slobozia și CSM Slatina și-au împărțit punctele la capătul unui joc cu răsturnări de scor, a cărui soartă s-a decis în ultima secundă. După un început echilibrat (3-3 min. 10), oaspetele s-au desprins la 10-5 în minutul 24 și au intrat la pauză cu un avans de 3 goluri. Gazdele au revenit în prima jumătate a reprizei secunde și au egalat la 18 după 4 goluri consecutive înscrise între minutele 41 și 46. Mai mult, echipa lui Gheorghe Covaciu a trecut la conducere în minutul 52 (22-21), iar în minutul 59 avea două goluri avans (25-23). Gazdele nu au mai reușit să înscrie până la final, iar Lorena Ostase a egalat în ultima secundă, după ce a recuperat o minge ricoșată din blocaj.

HCM Slobozia – CSM Slatina 25-25 (9-12) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Slobozia: Savko, Polocoșer – Ivan 7, Georgescu 4, Toma 4, Ilie 3, Vacariu 2, Vartic 2, Naumenko 2, Jlezi 1, Banciu, Obedeanu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Slatina: Nagy, Stan – Popescu 7, Ostase 6, I. Andrei 3, Cârligeanu 2, Drăghici 2, Chitacu 2, Stoicănescu 2, O. Andrei 1, Vasiliu, Fulgoi, Rusu. Antrenor: Victorina Bora.

DECLARAȚII

Alexandra Georgescu (jucătoare HCM Slobozia: „este dureros să pierzi puncte în ultima secundă, la o fază banală de joc. Deși adversarele luaseră un avans considerabil, noi am crezut tot timpul în șansa noastră. Ne-am adunat, ne-am susținut reciproc și astfel am reușit să revenim în joc. Cu siguranță, astăzi am fi meritat să câștigăm”.

Lorena Ostase (jucătoare CSM Slatina): „din păcate, la adăpostul avantajului pe care ni l-am creat pe tabelă, ne-am relaxat și am permis adversarului să revină. Ma bucur că am reușit să luăm un punct pe final, pentru că un egal în deplasare reprezintă totuși un rezultat pozitiv. Ne așteaptă un campionat lung și palpitant, cu echipe care au ajuns la un nivel foarte ridicat. Cu mici excepții, nu vom avea favorite clare înaintea meciurilor”.

Gheorghe Covaciu (antrenor CSM Slobozia): „nu sunt deloc mulțumit de jocul prestat de echipa noastră în prima repriză. În repriza secundă ne-am revenit dar, din păcate, am plătit tribut lipsei de experiență, noi am jucat astăzi cu două handbaliste debutante în Liga Florilor – Florența Illie și Ana-Maria Vacariu. Sper să creștem de la meci la meci și să reparăm lacunele pe care le avem, în special pe faza de apărare.”

Foto și declarații: Ionuț Văgăonescu (Slobozia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *