Remiză la Baia Mare în primul meci al Ligii Florilor

Meci extrem de disputat sâmbătă, la Baia Mare, în runda inaugurală a noii ediții din Liga Florilor, ambele echipe trecând pe lângă victorie în ultimul minut. Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, oaspetele intrând la cabine cu avans minim. Minaur a avut un început furtunos de repriză secundă, iar antrenorul Măgurii a cerut două time-out-uri în mai puțin de 4 minute, la 13-16 și 14-18 ! Cu toate acestea, gazdele s-au desprins la 20-14 în minutul 42 și păreau să aibă meciul la îndemână. De la 22-17 în minutul 46, însă, echipa maramureșeană a înscris o singură dată în 11 minute, iar Măgura a trecut în avantaj în minutul 56, 24-23. În ultimul s-a intrat la 25-25, Minaur a avut atacul, dar Shetriova a ratat după o pătrundere care a lăsat-o singură la semicerc. A fost rândul oaspetelor să aibă ocazia golului, însă golgetera Ada Moldovan a făcut fault în atac și s-a terminat egal.

Minaur Baia Mare – Măgura Cisnădie 25-25 (11-12) Arbitri: Cristina Năstase / Simona Stancu

Baia Mare: Măzăreanu, Enache – Shteriova 7, Lisewska 4, Popa 3, Szolosi 2, Cîrstea 2, Seraficeanu 2, Bondar 2, Masna 2, Burlachenko 1, Argyelan, Polocoșer. Antrenor: Costică Buceschi.

Cisnădie: Voicu, Pașca – Moldovan 9, Ujkic 4, Panici 4, Tănasie 3, D. Predoi 3, Crăciun 1, A. Predoi 1, Ivan. Antrenor: Alexandru Weber.

DECLARAȚII

Alexandru Weber (antrenor principal Măgura): “Puțin nemulțumit, dar de la minus șase la egal pot spune că este un punct mare luat de noi aici. Nici eu nu știu să vă spun dacă am pierdut două puncte sau am câștigat un punct. Am revenit extraordinar de bine în joc, după un moment de cădere fantastic. Oricare dintre echipe putea câștiga acest meci, fiecare echipă a avut această șansă. Consider că momentul decisiv în meci a fost când am cerut al doilea time-out în partea a doua”.

Elena Voicu (jucătoare Măgura): “Ca de fiecare dată, în Baia Mare, avem meciuri grele. Se vede că fetele de la Minaur sunt foarte bine pregătite, că își doresc victoria. La noi a fost un moment în care a părut că am cedat, dar am mers până la capăt. Ne-am spus că până nu se termină timpul de joc nu avem de ce să cedăm. Sunt mulțumită cu acest punct, dar doar pe jumătate. Bine că nu am pierdut. Sezonul trecut am pierdut medalia la un punct, deci poate că punctul acesta ne va ajuta. Baia Mare mi se pare că este o echipă mai solidă decât sezonul trecut. Și-am păstrat mai multe jucătoare din vechiul nucleu și acest lucru se vede. Sunt un pic mai bine puse la punct decât noi, dar vom fi și noi la un nivel mai bun foarte repede”.

Oana Bondar (jucătoare Minaur): “Într-un fel e bine că a fost egal, decât o înfrângere. E un punct, dar de joc nu sunt foarte mulțumită. Pentru că avem momente foarte bune de joc, apoi de relaxăm și dăm prilejul adversarele să vină peste noi. Nu cred că Cisnădie a fost mai bună ca sezonul trecut, dar să ținem cont că le lipsesc două jucătoare care n-au avut drept de joc, alte două sunt accidentate. Noi, ca valoare, zic eu, suntem peste sezonul trecut”.

Magda Kovacs (antrenor secund Minaur): “E urât ceea ce s-a întâmplat cu noi, de la plus șase la egal. Trebuie să încercăm să remediem ceea ce n-a mers. Pe fondul ratărilor, teama de a nu greși, teama jucătoarelor nou venite, faptul că am rămas și în patru oameni, toate au contat. Echipa noastră mi se pare mai bună decât sezonul trecut, iar în meciurile de pregătire am făcut jocuri mult mai bune, cu echipa mai titrate decât echipa din Cisnădie, doar că Măgura a avut două atuuri: Panici și Ada Moldovan, care oricând pot face diferența”.

Foto și declarații: minaur.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *