Prima victorie pentru Buzău, prima înfrângere pentru Steaua / Ce a spus Eliodor Voica după primul succes al sezonului

Ultimele două partide din etapa a șasea a Ligii Zimbrilor s-au disputat vineri seara, la Chiajna și la Buzău. Steaua a suferit prima înfrângere din noua ediție a Ligii Zimbrilor în fața Minaurului, echipa maramureșeană având o primă repriză foarte bună, cu portarul Ionuț Ciobanu în prim-plan. Oaspeții au intrat la cabine cu un avans de 7 goluri, însă Steaua a început cursa de urmărire în mitanul secund, apropiindu-se în mai multe rânduri la un gol, dar băimărenii au gestionat bine finalul de joc și au obținut o victorie care-i propulsează pe locul 2 în clasament.

Surpriză la Buzău, acolo unde echipa lui Eliodor Voica s-a impus fără drept de apel în fața CSM-ului din București, reușind prima victorie a sezonului. Bucureștenii au condus doar în primele patru minute, gazdele au preluat conducerea în minutul 8 și nu au mai cedat-o până la final. Buzăul a avut 7 goluri avans la pauză, diferența maximă în mitanul secund fiind de 9 goluri. Victoria buzoienilor o coboară pe HC Dobrogea Sud Constanța pe locul 12 și pe CSM București pe locul 9.

STEAUA BUCUREȘTI – MINAUR BAIA MARE 27-29 (10-17) Arbitri: Sebastian Mîrza / Cristian Nedelea

Steaua: Stănescu, Bucătaru – Mihalcea 7, Humet 5, Milosevic 3, Burlacu 3, Da Silva 3, Florea 2, Pop 1, Stavrositu 1, Aslanian 1, Valadao 1, Johannson, Olaru, Grbovic, Constantina. Antrenor: Sandu Iacob.

Baia Mare: Ciobanu, Țenghea – Csepreghi 9, Haiduc 3, Kotrc 3, Coric 3, Brajovic 3, Vojvodic 2, Mureșan 2, Botea 1, Cip 1, Cristescu 1, Căbuț 1, Bera, Nagy, Buzle. Antrenor: Stephane Plantin.

HC BUZĂU – CSM BUCUREȘTI 31-25 (18-11) Arbitri: Dorinel Gurbina / Emilian Stanciu

Buzău: Manole, Enache – Dumitrana 6, Fabacary 6, Grasu 5, Mironescu 3, Roșca 3, M. Anton 3, Ionescu 2, Tălmaciu 1, Bejinariu 1, Oprea 1, Nosrati, Sîrbu, Chircă, Alexandru. Antrenor: Eliodor Voica.

CSMB: Krupa, Merlă – Teixeira 6, Ramba 3, Georgievski 3, Onyejekwe 3, Esteki 2, Rotaru 2, Aungurenci 2, Fotache 1, Caba 1, Nica 1, Criciotoiu 1, Dedu, Anca. Antrenor: Daniel Anca.

Vreau să-mi felicit echipa pentru evoluția din această seară, pentru determinare și atitudine dar, în egală măsură, și pe cei de la CSM București pentru evoluție și fair-play-ul cu care au jucat. Noi am avut o prestație foarte bună pe fazele importante ale jocului, apărarea și atacul, s-a cunoscut și revenirea unor jucători importanți în echipa noastră, ca Fabacary și Nosrati. E o victorie importantă, obținută în fața unui adversar valoros, cu jucători care nu mai au nevoie de nicio prezentare și sunt convins că a fost un spectacol handbalistic plăcut. Sper ca această victorie să constituie pentru noi un declic dar vreau, totodată, să trag un semnal de alarmă, în sensul că o victorie nu înseamnă că am câștigat campionatul și avem nevoie în continuare de aceeași concentrare și determinare pe care le-am arătat azi. Meciul de azi a arătat că suntem o echipă care contează în economia campionatului. Eliodor Voica

Foto: Facebook CSM București Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.