Craiova și Oradea au încheiat la egalitate derby-ul seriei D din Divizia A masculină, Târgu Jiu a trecut pe locul 2

Penultima etapă a primului tur din seria D a Diviziei A masculine s-a disputat duminică, la Craiova, acolo unde CSU a primit vizita liderei CSM Oradea. Partida a avut parte de numeroase răsturnări de scor, deznodământul fiind stabilit în ultimele secunde ale întâlnirii. Gazdele au condus în prima repriză la trei goluri în mai multe rânduri, dar orădenii au revenit și au intrat la pauză cu avantaj minim. În mitanul secund s-a mers cap la cap, până în minutul 50, când oltenii s-au distanțat la două goluri: 30-28 în minutul 51, 33-31 în minutul 55. Oaspeții au înscris de 3 ori consecutiv, au preluat conducerea în minutul 58, Drugă a egalat la 34 în minutul 59, însă Oargă i-a adus din nou pe oaspeți în avantaj în ultimul minut. Iovănescu a egalat cu câteva secunde înainte de final și partida s-a încheiat la egalitate.

Un meci echilibrat, cu răsturnări de scor, dominat în general de noi, ne-am desprins la 3 goluri, am fost egalați, au condus și adversarii. Din păcate, coordonatorul nostru, Ovidiu Ianăși, a primit destul de ușor un cartonaș roșu în minutul 45 și de-acolo lucrurile s-au rupt un pic pentru noi. Din fericire, ne-am revenit și am dus cu brio meciul la capăt. Cred că meritam să câștigăm dar, ținând cont de faptul că mai erau 20 de secunde și eram conduși, ne mulțumim și cu egalul. Cătălin Popescu (antrenor CSU Craiova)

Un meci slab făcut de noi în partea defensivă. Mai avem mult de muncit la partea mentală, dar este bine că nu am pierdut acest meci. Nu ne rămâne decât să muncim în continuare cu încredere pentru meciurile care urmează. George Tăutu (antrenor CSM Oradea)

CSU CRAIOVA – CSM ORADEA 35-35 (17-18) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Craiova: Lupitu, Gheorghe – Luntraru 10, Iovănescu 8, Ianăși 6, Drugă 3, Budoiu 3, Rușeanu 2, Ciorogaru 2, Păun 1, Neacșu, Coadălată. Antrenor: Cătălin Popescu.

Oradea: Costin, Duma – Munea 13, Szabo 7, Oargă 4, Radu 4, Poteră 4, Mihăilescu 3, Costea, Szilagyi, Chiorean. Antrenor: George Tăutu.

De acest rezultat a profitat CS UCB Târgu Jiu, care a câștigat la Arad și a trecut pe poziția a doua a clasamentului, cu 12 puncte, cu 2 mai multe decât CSU Craiova și cu 4 mai puține decât lidera CSM Oradea. În ultima etapă a primului tur, pe 31 octombrie, echipa din Târgu Jiu va primi vizita Craiovei.

HC BELDIMAN ARAD – CS UCB TÂRGU JIU 18-23 (8-10) Arbitri: Dorinel Gurbina / Emilian Stanciu

Arad: Mathiu – Dorobanțu 4, Ivanov 4, Grigoraș 3, Crișan 2, Budacă 2 Iederan 2, Alba 1, Șiman, Ursu. Antrenor: George Beldiman.

Tg. Jiu: Motoi, Ursu – Ivăschescu 10, Ghișe 4, Marin 3, Lăcătușu 3, Tudor 1, Ungureanu 1, Popescu 1, Marcoci, Meche. Antrenor: Adrian Gorun.

Foto: sportuldoljean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *