Remiză în Polonia și Dinamo termină neînvinsă prima jumătate a meciurilor din grupă în Champions League

 

Campioana României a reușit o remiză în deplasarea de pe terenul vicecampioanei Poloniei, la capătul unui joc în care n-a excelat pe faza de atac, dar s-a apărat foarte bine. Dinamo a încheiat prima repriză cu un handicap de un gol după ce a condus cu 5-2 și 7-4 în primul sfert de oră. Diferența n-a fost, însă mare, în condițiile în care eficiența atacurilor dinamoviste a fost de doar 50%, pe fondul a numeroase greșeli ale liniei de 9 metri, iar poarta a scos doar trei mingi în primele 30 de minute. Campioana României a compensat aceste deficiențe printr-o defensivă bună, chiar dacă s-au primit și 3 eliminări.

Problemele în atac au persistat și în debutul mitanului secund, însă dinamoviștii s-au apărat la fel de bine, iar Missaoui și-a intrat în mână parând inclusiv o aruncare de la 7 metri. În aceste condiții, un contraatac fructificat de Gavriloaia în minutul 47 a făcut 20-18 pentru Dinamo, iar gazdele au cerut time-out. Eficiența atacurilor ”câinilor” a crescut față de prima repriză, așa că diferența de 2 goluri s-a menținut până în ultimele 2 minute, 26-24, Xavier Sabate a solicitat ultimul său time-out, iar gazdele au egalat în numai 48 de secunde. Cu 32 de secunde înainte de ultimul fluier, a fost rândul lui Constantin Ștefan să pună cartonul de time-out pe masa oficială, dar Shebib a făcut fault în atac, după care Elizaga a greșit ținta și s-a terminat nedecis, rezultat foarte bun pentru Dinamo.

La jumătatea partidelor din grupă, Dinamo e neînvinsă și ocupă primul loc, cu 8 puncte, la egalitate cu danezii de la GOG și la 3 puncte de Wisla Plock. Următoarele două partide ale campioanei României în Champions League se vor disputa în sala ”Dinamo”, unde vor veni Wisla Plock (30 octombrie) și Kadetten Schaffhausen (6 noiembrie).

ORLEN WISLA PLOCK – DINAMO BUCUREȘTI 26-26 (13-12) Arbitri: Peter Horvath / Balasz Marton (Ungaria)

Wisla: Morawski, Stevanovic – Elizaga 7, Mihic 7, Matulic 4, Szita 3, Igropulo 2, Stenmalm 1, Susnja 1, Krajewski 1, Sulic, Zabic, Mlakar. Antrenori: Xavier Sabate, Josep Espar Moya.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Negru 5, Kuduz 4, Bannour 4, Vujic 2, Alouini 2, Nantes Campos 2, Asoltanei 2, Gavriloaia 2, Savenco 1, Shebib 1, Zulfic 1, Mousavi, Vrankovic. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.