Campionatul Mondial Feminin / Statisticile echipei României înaintea grupelor principale

România a obținut o calificare pe care o putem califica drept miraculoasă în grupele principale ale campionatului mondial din Japonia. Zguduită din temelii de scandalul de doping de la Corona Brașov cu câteva zile înainte de turneul final, selecționata pregătită de Tomas Ryde a reușit să se ”adune” după înfrângerea categorică din partida cu Spania și să obțină calificarea în primele 12 echipe ale lumii. Să vedem, însă, cum stă echipa noastră din punct de vedere statistic înainte de meciul cu Rusia, de duminică.

România are un procentaj de reușită de 55% la aruncări, ceea ce o situează pe locul 16 după prima fază a competiției. Handbalistele românce au înscris 121 de goluri din 220 de aruncări, în timp ce Rusia e lideră la acest capitol, cu 67%, adică 158 de goluri din 235 de aruncări. Avem 64% la aruncările din extremă, însă doar 41% la cele de la 9 metri.

În ceea ce privește portarii, suntem pe locul 19, cu un procentaj mai degrabă modest de parade, 25%, adică 43 de intervenții la 172 de aruncări. În clasamentul individual al portarilor, România nu figurează în primele 20, prima în top fiind rusoaica Viktoria Kalinina, cu un impresionant 48%. Abia în clasamentul intervențiilor la aruncările de la 7 metri o regăsim pe Yulia Dumanska pe locul 14, cu un procentaj de 21%.

În clasamentul fair-play, România este pe penultimul loc, primind 30 de eliminări de 2 minute în cele 5 partide disputate. Sub noi e doar echipa Muntenegrului, cu 31 de eliminări. Rusia nu stă nici ea foarte bine la acest capitol, cu 24 de eliminări în meciurile din grupa preliminară.

Stăm foarte bine, în schimb, în clasamentul golgeterelor, acolo unde Cristina Neagu ocupă locul 3, cu 40 de goluri marcate, și cu un excepțional 100% la aruncările de la 7 metri, 19 goluri din tot atâtea aruncări. Rusia nu are reprezentantă în Top 10, prima rusoaică din acest clasament fiind Yaroslava Frolova, aflată pe locul 20, cu 23 de goluri.

E clar că, din punct de vedere statistic, Rusia stă mult mai bine decât România, dar viața ne-a demonstrat că pe teren nu evoluează statistica, iar fetele noastre au arătat că știu să se mobilizeze exemplar în momentele grele. Hai, România !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *