Mașina unui arbitru vandalizată la Mizil, arbitrul Romeo Ștefan reacționează dur

La finele acestei săptămâni se desfășoară Olimpiada Națională a Sportului Școlar la handbal, unul din meciurile desfășurate la Mizil fiind urmat, din păcate, de evenimente reprobabile. Astfel, după partida dintre Liceul Teoretic ”Grigore Tocilescu” și Școala Gimnazială nr. 1 din localitate, un meci de orgolii, mai mulți jucători ai ambelor echipe evoluând la cele două cluburi din Mizil (Olimpic și CSO), mașina unuia din arbitri a fost umplută de salivă, iar în toba de eșapament a fost introdusă o banană.

”Arbitrii au fost doi copii de 17-18 ani, iar prestația lor a fost în regulă. Este dureros ceea ce se întâmplă la o competiție școlară între școlile gimnaziale din orașul Mizil, nu îmi vine să cred că, în anul 2019, mai există “elevi” care să se comporte într-o astfel de manieră incalificabilă, dar se pare că una este în teorie și alta în practică. Subliniez că a fost o competiție școlară de HANDBAL și nu de biciclete sau triciclete… Îmi doresc mult ca poliția locală din Mizil să își facă datoria și să îi găsească pe vinovați cat mai repede”, a spus binecunoscutul arbitru internațional Romeo Ștefan.

Handbal Mania a tras un semnal de alarmă vizavi de violențele din handbalul juvenil în sezonul precedent. E adevărat că meciul de la Mizil a făcut parte dintr-o competiție organizată de Ministerul Educației, însă, dacă citim deciziile Comisiei de Disciplină a FRH din acest sezon, vom vedea că au existat în continuare numeroase suspendări în competițiile juvenile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *