CSM Bacău merge în Final Four-ul Cupei României după un final dramatic cu Buzăul

Unul din sferturile Cupei României care a opus două grupări din primul eșalon s-a disputat la Bacău, între două echipe aflate în zona de play-out a Ligii Zimbrilor. După un început echilibrat, gazdele s-au desprins la 7-3 în minutul 13, pe fondul intervențiilor portarului Saldatsenka. Oaspeții au revenit și au egalat la 9 în minutul 20, după care Bacăul a intrat cu două goluri avans la pauză. Echipa gazdă a început greoi în atac repriza secundă, deranjată de defensiva 5+1 a adversarilor, destinată să-l neutralizeze pe Crnoglavac, băcăuanii au marcat 2 goluri în primele 12 minute și Buzăul s-a desprins la 3 goluri, 21-18 în minutul 42. Impulsionată de un public frenetic, dar și cu un Freiwald inspirat în poartă, echipa lui Adrian Petrea a reușit să revină, a egalat la 22 în minutul 51 și a preluat conducerea în minutul 54, 24-23. Gazedele conduceau cu un gol în ultimul minut, iar Nikola Crnoglavac a marcat golul care a parafat calificarea Bacăului în Final Four-ul Cupei României, la capătul unui joc frumos și echilibrat.

CSM BACĂU – HC BUZĂU 28-26 (16-14) Arbitri: Claudiu Belean / Marcel Sas

Bacău: Saldatsenka, Freiwald – Crnoglavac 7, Tărîță 4, Păunică 4, Gal 4, Drăgan 3, Tîrzioru 3, Huta 2, V. Anton 1, Bologa, Păunescu, Serhel, Sadovyi. Antrenor: Adrian Petrea.

Buzău: Manole, Crăciunescu – Mironescu 6, Grasu 5, Tălmaciu 4, Ionescu 3, Fabacary 3, Bejinariu 3, Șania 2, Dumitrana, Scarlat, Roșca, Chircă, Alexandru. Antrenor: Eliodor Voica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *