Egal în Polonia pentru Bistrița în primul meci din grupele Cupei EHF

Gloria Bistrița-Năsăud și-a început cu o remiză (22-22) parcursul în grupa C a Cupei EHF, pe terenul campioanei Poloniei, echipă ce suferise 6 înfrângeri în grupele Champions League și a înscris pe raportul de joc doar 12 jucătoare. După o primă repriză bună, echipa ardeleană a suferit mult în ofensivă în a doua parte a jocului și a ratat ocazia de a câștiga, după ce nu a fructificat ultimul atac al meciului.

Echipa bistrițeană a început în forță și conducea cu 7-2 în minutul 10, obligându-l pe antrenorul gazdelor să solicite primul time-out. Au urmat momente mai puțin inspirate pe faza ofensivă, iar polonezele s-au apropiat la 8-9 în minutul 21, ratând apoi ocazia egalării un minut mai târziu. Horațiu Pașca a cerut time-out, după care Șamanț a înscris al zecelea gol al ardelencelor. Bistrița a intrat cu două goluri avans la pauză, după o primă repriză foarte bună a vicecampioanei mondiale Darly Zoqbi de Paula.

Polonezele au început mai bine mitanul secund și au trecut în avantaj în minutul 35, 14-13, după un gol spectaculos reușit de Wieckowska. Ardelencele au marcat doar trei goluri în primele 14 minute ale reprizei secunde, iar echipa gazdă s-a desprins la 17-15 în minutul 44, scor la care Horațiu Pașca a solicitat un time-out, urmat de două goluri consecutive ale Gloriei. S-a mers apoi cap la cap, iar Bistrița a revenit în avantaj în minutul 54 (20-19), după golul Nataliei Vasileuskaya, în superioritate numerică. Oaspetele au avut chiar dublă superioritate, însă aceeași Vasileuskaya a ratat de la 6 metri ocazia desprinderii, gazdele au egalat, după care Ilyina a irosit o aruncare de la 7 metri în minutul 57. Zoqbi de Paula a apărat un 7 metri la 21-21 în minutul 58, când Bistrița era în inferioritate, Moroianu a înscris din extrema dreaptă, iar echipa română avea avantaj minim la intrarea în ultimul minut.

Antrenorul polonez a cerut time-out cu 56 de secunde înainte de final, pivotul Szarawaga a egalat la 22 și a fost rândul lui Horațiu Pașca să ceară time-out, cu 29 de secunde înainte de ultimul fluier. Deși au avut destul timp la dispoziție, bistrițencele nu au reușit să finalizeze atacul cu aruncare la poartă, astfel că partida s-a încheiat la egalitate. Sâmbătă, 11 ianuarie, Gloria Bistrița va juca pe teren propriu cu echipa maghiară ERD.

MKS LUBLIN – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 22-22 (10-12) Arbitri: Ruslan Loshak  / Artem Shajbakov (Ucraina)

Lublin: Gawlik, Besen – Nosek 7, Szarawaga 5, Wieckowska 4, Krolikowska 3, Kochaniak 3, Olek, Gega, Nocun, Gadzina, Achruk. Antrenor: Robert Lis.

Bistrița: Zoqbi de Paula, Nenezic – Ilyina 6, Dincă 3, Ardean Elisei 3, Costa 3, Moroianu 2, Vasileuskaya 2, Rațiu 1, Pristăvița 1, Șamanț 1, Tetean, Paraschiv, Bloj, Zegrean. Antrenor: Horațiu Pașca.

Foto: Facebook CS Gloria 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *