Egal spectaculos la Buzău între Gloria și SCM Râmnicu Vâlcea

Anul 2020 a debutat în forță în Liga Florilor, cu două restanțe în care campioana SCM Râmnicu Vâlcea și vicecampioana CSM București au evoluat în deplasare. La Buzău, într-o sală plină, s-au întâlnit două dintre fruntașele Ligii Florilor, pregătite de doi antrenori ”în vogă” din primul eșalon feminin, Ovidiu Mihăilă și Florentin Pera, iar partida i-a răsplătit din plin pe cei prezenți la sală. S-a încheiat egal (26-26), după ce ambele formații au ratat atacurile pe care le-au avut în ultimul minut.

Prima repriză a fost spectaculoasă, cu acțiuni în viteză, răsturnări de scor și o echipă buzoiană deloc intimidată de faptul că a avut în față echipa campioană. Vâlcea a început mai bine și a condus în primele 9 minute, după ce gazdele au găsit greu soluții pe faza de atac. Buzăul a revenit, recuperând mingi în apărare și înscriind pe contraatac, iar Florentin Pera a fost nevoit să solicite primul time-out în minutul 12, când adversarele conduceau cu 6-4. Campioana a revenit în avantaj în minutul 20, 8-7, după golul reușit de Elghaoui, însă au urmat trei goluri consecutive ale buzoiencelor, dar oaspetele au preluat din nou conducerea în minutul 27, 12-11, scor la care Blazek a apărat de două ori consecutiv în situație de 1 la 1 cu Elghaoui. Pe fondul unei evoluții slabe a gazdelor pe faza de atac, Vâlcea a intrat la pauză cu două goluri avans.

Buzăul a început ezitant mitanul secund pe faza de atac, Vâlcea s-a desprins la 16-12 în minutul 33, iar Ovidiu Mihăilă a fost nevoit să solicite time-out. Au urmat două goluri consecutive înscrise de gazde, care s-au apropiat la un gol în minutul 40, 17-18, după golul reușit de Rotaru, și a fost rândul lui Florentin Pera să ceară time-out. Iuganu a egalat la 21 cu un sfert de oră înainte de final, cele două echipe au mers apoi umăr la umăr, iar Raluca Petruș le-a adus din nou pe gazde în avantaj în minutul 55, 25-24. Norgaard a readus echipa campioană la conducere în minutul 59, 26-25, Subțirică-Iovănescu a egalat și la intrarea în ultimul minut scorul era egal. Vâlcea și-a irosit ultimul atac, Ovidiu Mihăilă a cerut time-out cu 10 secunde înainte de final, dar nici Buzăul n-a reușit să finalizeze, iar meciul s-a încheiat la egalitate. Petra Blazek a fost MVP-ul echipei gazdă, în timp ce Kristina Liscevic a fost cea mai bună jucătoare a campioanelor.

SCM GLORIA BUZĂU – SCM RÂMNICU VÂLCEA 26-26 (12-14) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

Buzău: Blazek – Rotaru 5, Petruș 5, Iuganu 5, Subțirică-Iovănescu 4, Ilie 4, Apetrei 2, Stoleru 1, Simion, Khouildi, Mărginean. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Vâlcea: Dumanska, Batinovic, Ciucă – Liscevic 8, Norgaard 4, Fernandez 4, Elghaoui 3, Trifunovic 2, Lopez 2, Da Silva 1, Florica 1, Gonzalez 1, Băcăoanu, Glibko, Zamfirescu. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Facebook SCM Gloria Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.