Naționala masculină luptă în weekend pentru calificarea la mondialele de anul viitor / Rareș Fortuneanu: ”Noi vom fi pe post de vânat la acest turneu”

Echipa națională de handbal masculin începe vineri o nouă campanie de calificări la campionatele mondiale. România va disputa în Italia un turneu pentru calificarea la campionatele mondiale din 2021, într-o grupă preliminară din care mai fac parte echipa gazdă, Georgia și Kosovo. După acest turneu, câștigătoarea va mai disputa două runde de play-off cu echipe mai bine cotate din Europa.

Selecționata română a ajuns la Benevento, locul de desfășurare a turneului, miercuri seara, iar joi dimineața a avut program de relaxare în localitate. Joi seara, de la ora locală 18, România are programat antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Georgia, care se va disputa vineri, de la ora 19 (ora României). ”Vom repeta tactica ofensivă și vom lucra la capitolul viteză. În ziua primului meci nu ne vom mai antrena, dată fiind ora de desfășurare, pentru ca băieții să fie odihniți”, a declarat selecționerul Rareș Fortuneanu pentru Handbal Mania.

România va juca în fiecare zi de la ora locală 18 (19 ora României), toate meciurile putând fi urmărite pe site-ul pallamano.tv, după cum a anunțat site-ul Federației Italiene de Handbal. Selecționata noastră va juca vineri cu Georgia, sâmbătă cu Kosovo, iar duminică împotriva Italiei. ”Atmosfera e una foarte pozitivă, abia așteptăm să începem turneul, să punem în practică ce am lucrat la antrenamente. I-am rugat pe băieți să abordăm meci cu meci în parte, fiindcă ei au tentația de a se gândi doar la ultimul meci, cel cu Italia, pe care îl consideră decisiv. E foarte important să începem bine, prima noastră evoluție va condiționa rezultatele noastre următoare la acest turneu. Noi suntem aici în calitate de vânat, toată lumea va dori să ne ”împuște”. Știu că directorul tehnic al Georgiei, Dragan Djukic, a spus că noi suntem favoriți, însă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, toate echipele își vor dori să ne învingă”, ne-a declarat Rareș Fortuneanu.

Update: FRH a anunțat că meciurile României vor fi transmise de Look Plus.

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *