CSM București va ataca decizia FRH privind încheierea sezonului în Liga Florilor

Decizia Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal privind neacordarea titlului și nominalizarea echipei SCM Râmnicu Vâlcea pentru participarea în viitoarea ediție a Champions League a nemulțumit clubul CSM București. Într-o postare pe contul său de Facebook, șefa clubului bucureștean, a precizat chiar că gruparea din capitală își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace această decizie. De altfel, clubul CSM București s-a declarat nemulțumit și de modul de alcătuire a ierarhiei în Liga Zimbrilor, una, într-adevăr, controversată, HC Dobrogea Sud Constanța fiind clasată înaintea echipei bucureștene, deși echipa din capitală avea avantajul meciurilor directe. Consiliul de Administrație a votat, cu un scor de 10-6, aplicarea criteriilor de departajare intermediară, constănțenii având câștig de cauză datorită golaverajului mai bun. Iată postarea integrală a Gabrielei Szabo:

„E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică…
Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face.
Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate.
Prin hotărârea luată astăzi, 18 mai 2020, Federația Română de Handbal a arătat că nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal.
Clubul Sportiv Municipal București își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR de Handbal prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor.”

Foto: Facebook Gabriela Szabo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *