Nemulțumiri și la nivelul eșalonului secund: de ce s-a aplicat dubla măsură ?

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis luni ca promovarea în primele eșaloane să se facă după disputarea unor turnee la care să participe primele două clasate din fiecare serie a Diviziei A. Astfel, în sezonul viitor, Liga Florilor și Liga Zimbrilor se vor desfășura în format extins, cu câte 16 participante, dat fiind faptul că s-a hotărât că nimeni nu retrogradează. Dacă la feminin sunt mai multe echipe care au și dorință și buget pentru eșalonul de elită, la masculin se pare că lucrurile stau puțin altfel. Unul din reprezentanții echipelor ce ar urma să participe la turneul final ne-a împărtășit, sub protecția anonimatului, părerile sale vizavi de decizia FRH, apreciind-o ca fiind incorectă.

Nu mi se pare corect ca retrogradarea și promovarea să fi tratate diferențiat. Adică pentru retrogradare nu se joacă, însă pentru promovare da, aici e vorbă de dublă măsură și este de-a dreptul deranjant. Au rezolvat interesele celor din prima ligă, fără să mai joace, iar noi, fraierii și săracii, trebuie să jucăm. Mi se părea normal ca, în condițiile în care se joacă pentru promovare, să se joace și play-out-ul. Sunt destule probleme care se pun, în afară de cea financiară, fiindcă, dacă ar fi ca echipele să prezinte garanții scrise că au buget pentru Ligă, nu știu dacă le poate prezenta cineva. Poate nici chiar unele din echipele din prima divizie. Așadar, noi nu știm când se vor deschide sălile. Cum poți să faci o pregătire, nu neapărat pentru performanță, dar care să asigure starea de sănătate a jucătorilor ? Apoi, ce facem cu contractele care expiră la 1 iunie ? Le prelungești pentru o lună ? Și cum aduci jucători, ce contracte le faci ? Pentru o lună și după turneu mai vedem ? Deci eu cred că dacă se joacă pentru promovare, trebuia să se joace și pentru retrogradare. Altfel, dacă nu se retrogradează, ar fi trebuit să nu se promoveze, să fie un tratament egal, unitar, pentru retrogradare și promovare. Reprezentant club Divizia A masculin

Un comentariu la „Nemulțumiri și la nivelul eșalonului secund: de ce s-a aplicat dubla măsură ?

  • 19/05/2020 la 13:22
    Permalink

    Multi au sarit gardul! Orice solutie ar fi fost aleasa, cineva ar fi avut nemultumiri. La fel si in alte tari. Perfectiunea este pentru data viitoare… Sau nu?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *