ANAD a luat o decizie în cazul ”Corona” după o ședință-maraton de peste 10 ore

Ședința Comisiei de Audiere din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), din 10 iunie, în care s-a luat în discuție și cazul ”Corona Brașov” a durat peste 10 ore. Cauza a fost multitudinea de cazuri aflate pe ordinea de zi, din fotbal, rugby, hochei și handbal. Deciziile au fost redactate și transmise părților implicate, însă ANAD nu le poate publica până la expirarea termenului de 21 de zile în care acestea pot fi atacate.

Update: conform gsp.ro, suspendările au fost următoarele:

– un an și trei luni pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu;
– un an și patru luni suspendare din activitatea sportivă pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevici;
– un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Târcă și Victoria Timoșenkova.

De asemenea, fostul președinte al clubului, Liviu Dragomir, a primit 2 ani și 6 luni de suspendare, directorul tehnic Mariana Tîrcă a primit 2 ani de suspendare, iar medicul Marius Capră a primit 4 ani de suspendare.

2 comentarii la „ANAD a luat o decizie în cazul ”Corona” după o ședință-maraton de peste 10 ore

 • 12/06/2020 la 10:09
  Permalink

  Decizie de oameni care-si pazesc salariile bune cu dintii (Nada si Wada- functionari si-atat). Fetele ar fi trebuit sa primeasca maxim sase luni, doctorul echipei suspendare pe viata, iar oficialii pe jumatate de viata, desi e greu de cuantificat,

  Răspunde
  • 13/06/2020 la 20:16
   Permalink

   Decizie bazată pe pixuri și birouri, niște gulere scrobite, rupte de realitate și ridicole, ajutate de un regulament vag, fără cale reală de recurs (pedepsele se îngheață dacă nu se face recurs). Era mai simplu acum 20 de ani: ai trișat (rezultate îmbunătățite prin fals, dopaj, etc) ești suspendat. Terapia asta laser a îmbunățit vreo performanță vreodată?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *