ANAD a luat o decizie în cazul ”Corona” după o ședință-maraton de peste 10 ore

Ședința Comisiei de Audiere din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), din 10 iunie, în care s-a luat în discuție și cazul ”Corona Brașov” a durat peste 10 ore. Cauza a fost multitudinea de cazuri aflate pe ordinea de zi, din fotbal, rugby, hochei și handbal. Deciziile au fost redactate și transmise părților implicate, însă ANAD nu le poate publica până la expirarea termenului de 21 de zile în care acestea pot fi atacate.

Update: conform gsp.ro, suspendările au fost următoarele:

– un an și trei luni pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu;
– un an și patru luni suspendare din activitatea sportivă pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevici;
– un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Târcă și Victoria Timoșenkova.

De asemenea, fostul președinte al clubului, Liviu Dragomir, a primit 2 ani și 6 luni de suspendare, directorul tehnic Mariana Tîrcă a primit 2 ani de suspendare, iar medicul Marius Capră a primit 4 ani de suspendare.

4 comentarii la „ANAD a luat o decizie în cazul ”Corona” după o ședință-maraton de peste 10 ore

 • 12/06/2020 la 10:09
  Permalink

  Decizie de oameni care-si pazesc salariile bune cu dintii (Nada si Wada- functionari si-atat). Fetele ar fi trebuit sa primeasca maxim sase luni, doctorul echipei suspendare pe viata, iar oficialii pe jumatate de viata, desi e greu de cuantificat,

  Răspunde
  • 13/06/2020 la 20:16
   Permalink

   Decizie bazată pe pixuri și birouri, niște gulere scrobite, rupte de realitate și ridicole, ajutate de un regulament vag, fără cale reală de recurs (pedepsele se îngheață dacă nu se face recurs). Era mai simplu acum 20 de ani: ai trișat (rezultate îmbunătățite prin fals, dopaj, etc) ești suspendat. Terapia asta laser a îmbunățit vreo performanță vreodată?

   Răspunde
 • 02/08/2020 la 18:50
  Permalink

  Corect fata de societate si lumea sportului, pedepsele ar trebui transpuse in inchisoare si munca in folos obstesc = profesie salarizata din bani publici. Cetatenii platesc, iar faptuitorii merg cu fruntea sus mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic… colegii inselati, performantele masluite si lovitura sub centura aplicata sportivilor / sportivelor corecti / corecte prin a fi aparate prin pedepse simbolice interesele faptaselor si nu cele ale victimelor nu are nici-o importanta, doar nisipul de aruncat in ochii lumii conteaza.

  Răspunde
 • 12/01/2021 la 19:09
  Permalink

  O magarie de decizie! Acest Capra ar fi trebuit trimis in judecata pentru sabotaj si tratat cu puscarie! Pentru incompetenta si prostie nu se da „suspendare 4 ani” cand tembelul si-a batut joc nu doar de sportive foarte tinere dar si de echipa nationala a Romaniei. Oare ce-o fi facut celebrul Dedu sau sindicatul jucatorilor (ca parca exista si asa ceva)?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *