Opinie / Conviețuim cu virusul sau omorâm handbalul ?

Pandemia de COVID-19 a bulversat competițiile sportive din acest an, iar revenirea la normalitate nu pare deloc aproape. La noi, competițiile au fost înghețate după multe ezitări, iar reluarea acestora conform programului anunțat de FRH este din ce în ce mai improbabilă. Fotbalul a avut un statut privilegiat, poate și deoarece conducătorii FRF au găsit mijloacele de a-i convinge pe decidenții statali să dea drumul la joc. Din păcate, deși e cel mai galonat și performant sport de echipă din România, handbalul nu pare a fi în grațiile ministerului de profil. Ministrul Stroe nu dă semne că ar fi dispus să facă ceva pentru a ajuta handbalul, fiind mai preocupat de șah, haltere și alte sporturi foarte „populare”. Foarte mulți specialiști au avertizat că, pentru o perioadă de timp ce se poate prelungi, va trebui să „conviețuim” cu virusul, lucru ce pare să nu fie înțeles de MTS. Avem plaje și terase arhipline, în timp ce handbaliștii trebuie să se pregătească pe 7 metri pătrați de persoană în săli! Nu sunt permise deocamdată nici măcar jocurile de pregătire, deși a mai rămas puțin, foarte puțin până la data când, teoretic, ar trebui să înceapă meciurile oficiale.

E o spirală a absurdului: ai voie să te înghesui în voie pe plajă și pe terase, dar nu ai voie să joci handbal! În ritmul ăsta, sezonul nu va începe nici în octombrie, dacă cei implicați în fenomen nu vor face lobby pe lângă un minister preocupat de cu totul alte lucruri. Pe de altă parte, e posibil ca nici finanțatorii să nu fie dispuși să susțină echipe care nu fac decât să se antreneze păstrând distanța! Am convingerea că, respectând măsurile de precauție specifice, handbalul poate reporni la drum. E vorba nu numai de responsabilitate, dar și de riscul ca mulți, foarte mulți oameni să rămână fără loc de muncă. Faceți ceva, până nu se alege praful!

Un comentariu la „Opinie / Conviețuim cu virusul sau omorâm handbalul ?

  • 25/07/2020 la 15:30
    Permalink

    Exclus să înceapă competițiile înaintea Germaniei, Franței, Spaniei etc. Optimist, cel mai devreme la 2 săptămâni după expirarea stării de alertă.

    La primele etape se va juca fără public, cel puțin o lună. Apoi, va crește presiunea politică și, cel mai devreme în octombrie, vom reveni la normal sau pe aproape de normal…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *