VIDEO / Pentru ce a fost eliminat și amendat antrenorul Liviu Candidatu și reacția acestuia: ”a fost o manieră tendențioasă de arbitraj, care a influențat rezultatul”

Una din primele faze controversate ale sezonului s-a petrecut în minutul 41 al meciului CSU Suceava – CSM Alexandria. La scorul de 19-18 pentru suceveni, pe atacul acestora, antrenorul echipei CSM Alexandria, Liviu Candidatu, aflat la marginea terenului, se mișcă paralel cu un jucător sucevean care urmărea mingea, iar arbitrii clujeni Mârza și Nedelea opresc imediat jocul și îi arată tehnicianului cartonașele roșu și albastru, după care Comisia de discplină îl amendează cu 1000 de lei pentru ”comportament nesportiv, urmărind împiedicarea generării unei situații de gol”! Dincolo de faptul că distanța dintre tușă și spațiul tehnic este ridicol de mică, nu e deloc clar dacă antrenorul Alexandriei a intervenit intenționat, cât despre situația de gol, vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați.

L-am contactat și pe antrenorul Liviu Candidatu pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la cele întâmplate la meciul CSU Suceava – CSM Alexandria. Iată ce ne-a declarat acesta: ”Din punctul meu de vedere, a fost un arbitraj tendențios, care a influențat rezultatul. De altfel, am și făcut un raport detaliat către comisia de analiză video, pe care l-am trimis și secretarului general al FRH, în care am enumerat mai multe faze (11 – n.r.), cu minut și secundă, în care am fost dezavantajați clar de cei doi arbitri. Cât privește faza descalficiării mele, e ridicol, eu am avut impresia că mingea va ieși și mă îndreptam în sensul către terenul advers, nu am avut niciun fel de contact cu jucătorul de la Suceava, care a și intrat în posesia mingii. El era în alergare spre propria poartă, despre ce situație de gol vorbim aici ? Ciudat cum am fost imediat eliminat, fără că arbitrii să se consulte între ei, fără a fi consultat observatorul. De aici, s-a rupt și meciul, asta a fost și ideea eliminării mele. Am fost și eu arbitru câțiva ani și nu pot fi păcălit de flăcăi din ăștia. Și să vă mai spun ceva: când am fost eliminat în prima repriză, după ce am semnalat un fault în atac clar nesancționat, unul din ei a venit și mi-a spus ”stai jos”. E normal un asemenea limbaj ? În ce privește sancțiunea dictată împotriva mea, bineînțeles că voi face apel, însă mi se pare foarte ciudat că a fost invocată și vizionarea imaginilor video, dar pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *