HC Dobrogea Sud Constanța e a doua finalistă a Cupei României

Cea de-a doua semifinală a Cupei României a fost una spectaculoasă, HC Dobrogea Sud Constanța impunându-se pe final, scor 24-20, după ce deținătoarea trofeului a avut o primă repriză excelentă. Chiar dacă HCDS pornea favorită, după ce a început în trombă sezonul în Liga Europeană, Timișoara, cu nou antrenor pe bancă, a etalat un handbal de calitate, având în veteranii Fenici și Sadoveac motoarele echipei.

De altfel, bănățenii au început în forță și, până să se dezmeticească, dobrogenii s-au văzut conduși cu 4-0 în minutul 8. Mai mult, două goluri marcate de Călin Dedu și Cristi Fenici au mărit diferența la 6 goluri, 10-4 în minutul 25, dar Constanța a redus ecartul la 4 goluri până la pauză. Cursa de urmărire a continuat în debutul reprizei secunde, dobrogenii au egalat la 11 în minutul 41, au luat conducerea în minutul 52 (17-16) și nu au mai cedat-o până la final. O victorie decisă inclusiv de cele două meciuri oficiale disputate de constănțeni în Liga Europeană, iar finala de duminică, ora 18 (TVR 1), cu Dinamo se anunță pasionantă. În finala mică se vor întâlni CSM Bacău și SCM Poli Timișoara, tot duminică, de la ora 11.30 (TVR 2).

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA – HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA 20-24 (10-6) Arbitri: Claudiu Belean / Marcel Sas

Timișoara: Tcaciuc, Pal – Sadoveac 6, Fenici 3, Barros 3, Caba 2, Cîmpan 2, C. Dedu 1, Baican 1, Șomlea 1, Năstăsie 1, Păiuș, A. Dedu, Neamțu, Enculescu. Antrenor: Vlad Caba.

Constanța: Iancu, Vasile – Nikolic 6, Chiuffa 5, Chikovani 5, Andrei 4, Șandru 2, Komogorov 1, Nistor 1, Blazevic, Radojevic, Ilie, Simovic, Susanu. Antrenor: Djordje Cirkovic.

Foto: Facebook FRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *