Dinamo câștigă derby-ul cu Potaissa în debutul turneului 2 al Ligii Zimbrilor

Prima partidă a celui de-al doilea turneu din primul eșalon masculin le-a opus pe primele două clasate din stagiunea precedentă. Un meci de cupe europene, în care cele două echipe și-au onorat statutul de protagoniste ale campionatului. Dinamo nu i-a avut pe Kuduz, Botea și Shebib, însă banca lungă a ”câinilor” va face de foarte multe ori diferența în acest sezon. Din ce s-a văzut, dinamoviștii au încă probleme cu integrarea lui Hebo pe postul de coordonator, însă valoarea lotului le permite suplinirea acestui lucru în campionat. Turda rămâne aceeași echipă omogenă, un mix între jucătorii experimentați și cei tineri, și cu siguranță că Potaissa se va număra din nou printre protagonistele sezonului.

Prima repriză a fost spectaculoasă și a avut de toate: goluri frumoase, ratări monumentale, 6 eliminări de 2 minute și mulți nervi. Dinamo a condus în permanență dar nu s-a desprins la mai mult de 3 goluri din cauza unei evoluții foarte bune a portarului turdean Șelaru. Mai mult, în ultimele secunde ale primei reprize, Dinamo a atacat în dublă superioritate și a pierdut mingea, echipa ardeleană înscriind pe contraatac și intrând cu doar un gol handicap la pauză.

Dinamo a marcat de două ori la rând în debutul reprizei a doua, dar a avut probleme pe atac, iar alte câteva intervenții reușite de Șelaru le-au oferit ardelenilor șansa de a egala în minutul 36, 16-16. A fost rândul lui Heidarirad să închidă poarta și a Potaissei să acționeze pripit în atac, iar Vujic a înscris pentru Dinamo din apropierea propriului semicerc pentru 22-18 în minutul 45, Bizău a făcut 23-18 după o acțiune personală, iar Horațiu Gal a cerut time-out. A urmat o apărare avansată a Potaissei, care i-a pus în evidentă dificultate pe dinamoviști, iar turdenii s-au apropiat la două goluri cu două minute și jumătate înaine de final, e drept, într-o situație de dublă superioritate. Dinamoviștii au gestionat, însă, bine finalul de meci și au reușit să bifeze a patra victorie consecutivă în campionat.

POTAISSA TURDA – DINAMO BUCUREȘTI 26-29 (13-14) Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu

Turda: Irimuș, Șelaru – Pavel 6, Ghiță 4, Thalmaier 4, Talas 3, Pop 3, Pințoiu 2, Iancu 1, Szoke 1, Lazăr 1, Rohozneanu 1, Cîntec, Ghivil, Savic, Dragas. Antrenor: Horațiu Gal.

Dinamo: Heidarirad – Bannour 6, Vujic 4, Negru 4, Bizău 3, Humet 3, Szasz 2, Ghionea 2, Asoltanei 2, Gavriloaia 2, Savenco 1, Hebo, Mousavi. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Foto: Facebook Potaissa Turda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *