Egal dramatic în duelul moldav dintre Vaslui și Suceava

Primul meci al zilei din Liga Zimbrilor a fost unul pe cinste, între două dintre cele mai spectaculoase echipe ale primului eșalon. S-a terminat egal (27-27), cumva echitabil, după ce Suceava a avut din nou o cădere în actul secund, dar a reușit de data aceasta să revină. Se poate spune că 90% din meritul punctului obținut de bucovineni le aparține lui Grigoraș și Kobzii.

Suceava a terminat prima repriză cu un avantaj de două goluri, meritul principal aparținându-i, însă, portarului Ștefan Grigoraș (care a și înscris o dată) fiindcă, în pofida celor 14 goluri marcate, echipa lui Adrian Chiruț a suferit pe atacul pozițional. Vasluiul a ratat mult în situații de 1 la 1 cu portarul și a avut consistență în atac atunci când coordonator a fost Amihăesi, folosit destul de puțin. Alin Bondar a și cerut două time-out-uri în primele 30 de minute, nemulțumit, probabil, de faza ofensivă.

Viteza a crescut în repriza secundă, în debutul căreia a ieșit la rampă portarul Vasluiului, Valeriu Erhan, iar echipa lui Alin Bondar a egalat la 15 în minutul 33 și s-a desprins la 19-17 după două goluri înscrise în minutul 39 de Acatrinei și Karamyshev, obligându-l pe Adrian Chiruț să ceară time-out. Diferența a crescut, însă, la 5 goluri, 25-20 în minutul 48, după golul lui Alin Petrea.  Suceava a revenit și a egalat la 26 în minutul 59, prin Kobzii, asta după alte câteva intervenții ale lui Grigoraș, care a apărat și un 7 metri la Acatrinei. Karamyshev a marcat din 7 metri  pentru Vaslui cu 30 de secunde înainte de final dar Kobzii a egalat din nou cu o execuție de generic cu 3 secunde înainte de final. Alin Bondar a cerut time-out, însă aruncarea lui Karamyshev a trimis mingea în poartă după sirena de final și s-a încheiat nedecis.

CSM VASLUI – CSU SUCEAVA 27-27 (12-14) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

Vaslui: Erhan – Acatrinei 11, Karamyshev 6, Popa 4, Petrea 2, Amihăesi 2, Carali 1, Vancea 1, Dragon, Voinea, Kasatkin, Cîrchea. Antrenor: Alin Bondar.

Suceava: Grigoraș 1 gol, Makaria – Câmpan 6, Loic 4, Nalbantoglu 4, Kobzii 3, Sadovyi 3, Balasz 3, Olariu 2, Furak 1, Oancea, Manjic, Tofănel. Antrenor: Adrian Chiruț.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *