Timișoara a câștigat la pas derby-ul Banatului cu Reșița / Declarații după meci

SCM Poli Timișoara a debutat cu victorie miercuri, la turneul al doilea al Ligii Zimbrilor, de la Sfântu Gheorghe. După cum a subliniat la finalul partidei, antrenorul Vlad Caba a preferat să-și asume zero riscuri pentru acest joc și a mizat în majoritatea timpului pe jucătorii cu experiență, care și-au făcut din plin datoria și au adus trei puncte echipei timișorene. De partea cealaltă, reșițenii au avut o nouă evoluție în salturi, presărată cu multe greșeli pe faza de atac, care i-au costat și, dacă lucrurile nu se reglează, îi vor costa în continuare.

O mică observație: în afara posibilității de abonare, n-ar fi rău ca FRH să ofere și opțiunea de vizionare a meciurilor fără comentariu. Înțelegem că o fi costat mult să-l angajezi comentator pe Mr. Bean, dar să auzi fraze de genul ”turneele vor avea loc sub atenta supraveghere a FRH” e jenant. Mai lipsea ”la indicațiile prețioase ale tovarășului … și tovarășei …”. 

”A fost ca în meciul trecut, suntem în fiecare zi mai puțini și, nu știu, poate e un efort prea mare pentru noi. În momentele importante, n-am avut destul oxigen și normal că echipa Timișoarei și-a folosit șansele și a făcut diferența. Noi ne-am străduit să-i ajungem, am avut o mică portiță, când ne-am apropiat la 3 goluri cu 6-7 minute înainte de final, dar n-a fost să fie.” Bojan Butulija (antrenor CSM Reșița)

”A fost un meci echilibrat în mare parte, noi am tot sperat că vom câștiga, însă, din păcate, ratările 1 la 1 cu portarul ne fac probleme. Din păcate, nu am reușit nici azi să câștigăm. Avem meciuri reușite cu echipe mult mai bune ca noi și nu facem același lucru împotriva echipelor de nivelul nostru. Felicit echipa din Timișoara și le urez baftă mai departe.” Marius Bahan (jucător CSM Reșița)

”Pentru noi a fost importantă obținerea victoriei, era un joc obligatoriu de 3 puncte. Cred că ne-am îndeplinit obiectivul și în ceea ce privește calitatea jocului, dacă ținem cont că venim iarăși după o pauză destul de lungă, și asta se simte tot timpul în primul meci. Am preferat să avem riscuri zero în ceea ce privește obținerea victoriei, așa că am acordat mai multe minute decât de obicei jucătorilor cu experiență, care știu să gestioneze mai bine decât tinerii anumite momente. În jocurile următoare sper că ne vom concentra și mai tare, urmează două meciuri foarte grele, cu echipe de top, însă vom căuta să facem jocuri cât mai bune, pentru a le pune probleme adversarilor și pentru a câștiga puncte.” Vlad Caba (antrenor SCM Poli Timișoara)

”S-a văzut lipsa noastră de jocuri, deoarece am intrat mai greu în ritmul competiției. În prima repriză, echipa Reșiței ne-a pus reale probleme, dar ne-am regăsit ușor-ușor cadența spre sfârșitul meciului, iar diferența pe tabelă a ajuns la un nivel mai liniștitor pentru noi.” Marius Sadoveac (jucător SCM Poli Timișoara)

CSM REȘIȚA – SCM POLI TIMIȘOARA 23-27 (10-12) Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu

Reșița: Szopka, Simulescu – Bahan 8, Starchenko 5, Jevtic 4, Ignat 2, Mledenciu 1, Trifkovic 1, Kirsch 1, Milosevic 1, Vulpe, Daia, Bărbuș. Antrenor: Bojan Butulija.

Timișoara: Tcaciuc, Pal – Sadoveac 9, Barros 8, Fenici 2, Caba 2, Năstăsie 2, Șomlea 1, Baican 1, Cîmpan 1, Neamțu 1, Păiuș, A. Dedu, C. Dedu. Antrenor: Vlad Caba.

Credit foto: ALEX NICODIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *