Scrisoare deschisă către cei puțini / ”FRH, asumă-ți greșelile pentru organizarea unei competiții în care nici pe departe nu putem vorbi de tratamente egale pentru toți”

În plină pandemie de coronavirus, în toiul unui campionat viciat, în care foarte multe rezultate se decid în laboratoarele medicale și nu pe teren, am primit o scrisoare redactată de unul din conducătorii din Liga Zimbrilor. Autorul este Cristian Pătru, președintele CSM Reșița, el însuși afectat de virusul care a dat lumea peste cap, care a ținut să adauge epistolei și un cântec. Fără alte comentarii, care ar fi de prisos, vă prezentăm scrisoarea:

Trăim într-o lume în care puterea este folosită pentru manipulare, în care ți se bagă în cap că este plăcut să atragi privirile pe stradă, în care, dacă îți prezinți scuze când greșești, ești considerat slab.
De asemenea, cred că trăim într-o lume în care neadaptații sunt cei care trăiesc după un sistem de valori considerat învechit (să nu furi, să nu minți, să fii civilizat și corect cu semenii tăi) și în care ai mai mult succes dacă te uiți în altă parte când altcineva întâmpină o problemă.
FRH, asumă-ți greșelile pentru organizarea unei competiții în care nici pe departe nu putem vorbi de tratamente egale pentru toți, nu ne mai chema la sfârșitul unei zile pline la o ședință de 10 minute de la o distanță de o oră pentru unii și nu mai schimba la infinit regulile pe parcursul jocului.
Fan Curier, UPS, am trimis actele jucătorilor fără drept de joc  în 18 septembrie cu termen de livrare de 4 zile lucrătoare și așa a fost facută și plata. Asumă-ți că actele nu au ajuns nici astăzi și nu mai invoca Covidul.
Dragi colegi care reprezentați celelalte echipe, nu mai luați cuvântul doar atunci când vă simțiți nedreptățiți, vă rog să înțelegeți că suntem participanți activi la această competiție, iar dacă putem să o facem mai corectă, este suficient doar să nu mai rămânem ca ghioceii în timpul iernii. Iubesc sportul, în primul rând pentru că sportul înseamnă fair-play.
Mulțumesc!

Cristian PĂTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *