Bistrița debutează cu o victorie clară în fața Galațiului / FRH a refuzat să răspundă solicitării echipei ardelene de a transmite meciul

Cel de-al doilea meci din primul eșalon feminin avea o favorită certă, Gloria Bistrița, iar calculele hârtiei au fost respectate întocmai. Nou-promovata CSM Galați a intrat foarte greu în meci, înscriind primul gol abia în minutul 8, când adversarele conduceau cu 4-0. Diferența s-a menținut până la pauză, după o primă repriză cu multe greșeli de ambele părți. În partea a doua a jocului, echipa ardeleană s-a desprins la o diferență maximă de 10 goluri, 20-10 în minutul 47, după ce gălățencele nu înscriseseră deloc între minutele 33 și 46. O victorie lejeră a echipei lui Horațiu Pașca în fața unei echipe care a suferit destul pe faza de atac, acolo unde experimentata Patricia Vizitiu a rămas datoare.

De notat și faptul că, înainte de joc, clubul Gloria Bistrița-Năsăud a solicitat Federației Române de Handbal permisiunea de a transmite în direct partida pe pagina de Facebook a clubului, astfel încât jocul să poată fi urmărit gratis de membrii comunității care finanțează consistent echipa ardeleană. FRH n-a găsit de cuviință să dea vreun răspuns, dar asta nu mai e deja o surpriză, după felul în care au fost tratate cluburile în ultima perioadă de timp. Cu dispreț.

Alexandrina Soare (antrenor CSM Galați): ”A fost un meci frumos, cu emoții și de o parte și de cealaltă. Dezavantajul nostru a fost că nu am făcut niciun meci de pregătire, n-am avut cum, și acest lucru s-a văzut. Fetele au încercat să joace cât au putut de bine, dar eu sunt convinsă că pot mai mult, fără emoții, și cred că vom avea un cuvânt de spus în campionat. Am convingerea că ne vom realiza obiectivul.”

Horațiu Pașca (antrenor Gloria Bistrița): ”Mă bucur din suflet că am reluat competiția, ne-a fost dor de handbal. Cred că, în prima repriză, cele 7 luni de pauză și-au pus amprenta mai ales asupra vitezei jocului. Vreau să le felicit pe fetele mele, a fost un joc pe care l-am controlat de la început până la sfârșit, am avut și o sincopă în repriza a doua, când n-am marcat o lungă perioadă de timp, dar nu fiindcă nu ne-am creat situații, ci pentru că am ratat în stiuații de 1 la 1. Una peste alta, mă bucur că am debutat cu victorie, Galațiul e cu siguranță o echipă care va pune mari probleme, e o echipă cu experiență și, în timp, va găsi ritmul de competiție.”

CSM GALAȚI – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 18-24 (7-11) Arbitri: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv

Galați: Anghel, Pușcaș, Caragea – Andrița 7, Conache 3, Vizitiu 3, Cioaric 2, Gheorghe 1, Cîlici 1, Vălean 1, Balaban, Marcu, Sheiko, Corban, Bokaric. Antrenor: Alexandrina Soare.

Bistrița: Zoqbi de Paula, Măzăreanu – Dincă 7, Rodriguez 4, Rațiu 3, Pristăvița 3, Ilyina 2, Costa 2, Zegrean 2, Tetean 1, Băcăoanu, Moroianu, Pica. Antrenor: Horațiu Pașca.

Credi foto: ALEX NICODIM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *