Cristina Neagu, ca un medicament / Au protestat și au câștigat cu Ferencvaros

”Respectați-vă promisiunile !” și ”Respectați-ne munca!” scria pe tricourile handbalistelor CSM-ului aliniate la centru pentru imnul Champions League înaintea partidei cu Ferencvaros de duminică. Un semnal de alarmă și un strigăt de disperare, dar și o pată pe blazonul celui mai bogat club municipal din țara noastră, incapabil să-și onoreze obligațiile contractuale față de handbalistele sale. CSM București a obținut a treia victorie în Champions League (25-19) și a acumulat 6 puncte după patru meciuri, ocupând locul 3 în grupa A, după Vipers Kristiansand și Rostov-Don, ambele cu câte 7 puncte.

Adi Vasile a început fără Cristina Neagu, iar în primele 7 minute atacul CSM-ului a făcut 2 greșeli tehnice și a ratat 2 aruncări, iar oaspetele conduceau cu 4-1. În minutul următor, cea mai bună handbalistă a lumii a intrat, iar echipa bucureșteană, vindecată de ”lipsa de Neagu”, și-a revenit, Laura Moisă a egalat la 4 în minutul 13, iar un 7 metri transformat de Cristina Neagu în minutul 25 a adus-o pe CSM pentru prima dată în avantaj, 9-8. Gazdele au intrat cu 2  goluri avans la pauză (12-10), Dembele fructificând în ultimele secunde ale primului mitan un contraatac, după o pasă primită de la aceeași Cristina Neagu.

Tot un contraatac cu Siraba Dembele la finalizare a dus diferența la 4 goluri pentru CSM, 16-12 în minutul 38, Gabor Elek a cerut time-out și echipa bucureșteană a avut apoi câteva minute de coșmar pe faza de atac, cu numeroase erori și ratări din situații clare. Noroc că nici echipa maghiară n-a fost lovită de inspirație, astfel că, după două goluri ale oaspetelor, diferența a crescut la 19-14 în minutul 49, după un gol al Cristinei Neagu. Gruparea bucureșteană a avut parte de un final liniștit, inclusiv datorită intervențiilor Jelenei Grubisic, tabela fiind închisă de un gol frumos al Biancăi Bazaliu. În etapa viitoare, CSM București va evolua în deplasare, duminică, 25 octombrie, pe terenul echipei germane SG BBM Bietigheim.

CSM BUCUREȘTI – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 25-19 (12-10) Arbitri: Marta Sa / Vania Sa (Portugalia)

CSM: Grubisic, Dedu – Dembele 9, Neagu 6, Lazovic 5, Pintea 2, Perianu 1, Moisă 1, Bazaliu 1, Omoregie, Klikovac, Martin, Smeets, Cvijic. Antrenor: Adrian Vasile.

FTC: Janurik – Malestein 5, Stolle 4, Szucsanszki 4, Kovacsics 3, Marton 2, Behnke 1, Csiszar-Szekeres, Ballai, Banfai, Ferenczy, Kovalcsik. Antrenor: Gabor Elek.

Un comentariu la „Cristina Neagu, ca un medicament / Au protestat și au câștigat cu Ferencvaros

  • 20/10/2020 la 15:37
    Permalink

    M-aș bucura nespus de mult ca Neagu ai colegele ei sa le fie rezolvate problemele financiare de către noua conducere a CMB

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *